Eğitim-Öğretim yılının ve Hayırseverler Ortaokulu'nun açılışı için düzenlenen törene; Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ilçe belediye başkanları, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Vali Altıparmak, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini öğrencilerle birlikte çaldı. Vali Altıparmak, öğrencilerden yeni yılı iyi değerlendirmelerini ve verimli geçirmelerini, boş zamanlarında kitap okumalarını ve çevreye duyarlı olmalarını istedi.

Vali Altıparmak, hayırseverlerin bir araya gelmesiyle bir okulun ortaya çıktığını belirterek, "Denizli'nin ruhunda girişimcilik var. Böyle gördüm bundan da memnuniyet duydum. Ama bu girişimcilik ruhunun ahilik kültürüyle beslenmesinden ayrı bir haz duydum. Ahilik kültürü olmadan da girişimciliğin ve sahip olunan paranın da bir kıymeti olmadığını düşünüyorum. Bu ikisi bir arada olduğu zaman çok ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Altıparmak, daha sonra bağışta bulunarak okulun yapımına katkı sağlayan hayırseverler Feridun Basmacı, Nevzat Özel, Seyfi Başer, Muhsin Özcan, İsmail Hakkı Gerelioğlu, Efraim Duman, İsmail İnceoğlu-Şükran Altuntaş, Hasan Kasapoğlu, Salih Demirkan, Mehmet Harktı, Öztürk Taştan, Kemal Aracı-Vefa İbrahim Aracı, Osman Aydınlı, Süleyman Baklan, Mustafa Özpek, Ali Çeştepe, Mehmet-Erkan Köseoğlu, Savaş Tetik- Semra Tetik, Melek Demir, Aslan Konyalıoğlu ve Derya Baltalı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'e teşekkür plaketi verdi. Ardından okulun açılış kurdelesi kesildi.