Denizli'de 5 gün sürecek Ar-Ge İnovasyon Kampı için Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Vali Ahmet Altıparmak, KYK Eğitim Daire Başkanı Oktay Mahşer, PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Semin Fenkçi, Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu, KYK Denizli İl Müdürü Alaeddin Aktaş, akademisyenler ve 135 üniversite öğrencisi törene katıldı. KYK Eğitim Daire Başkanı Oktay Mahşer, kurumun üniversite öğrencileri için verdiği hizmetler ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mahşer, KYK'nın öğrencilere sadece barınma imkanı sunmadığını, üniversiteli gençlere akademik destek sunarak, öğrencilerin kendilerini iyi yetiştirmelerini sağlamayı da amaçladığını söyledi. 

Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Iğdır, Ağrı, Erzincan, Sakarya ve Düzce'den 135 üniversite öğrencisinin 5 gün boyunca uzmanlardan Ar-Ge ve inovasyon konusunda eğitim alacağı kampın açılışında konuşan Vali Ahmet Altıparmak, öğrencilere Türkiye'de ve dünyada başarılı işadamlarının tecrübelerinden örnekler verdi. 15 Temmuz gecesine de değinen Vali Altıparmak, "Sizler, bizler ve geleceğimiz için önem arz eden, hakikaten çok önemli hususlar var. Bunları özellikle bu yaşınızda yaşadınız, bizler daha farklı şeyler yaşadık. Bir insanın fiziki sağlığı, ruh dünyası ve zihin dünyasına dikkat etmesi lazım. Benim üzerinde durmak istediğim konu ruh dünyamız. Ülkemizde 15 Temmuz'u hepimiz yaşadık. O gece Allah'ın milletin kalbinden korkuyu sildiği gündür. Hakikaten o gün, ister gazinoda olsun, ister herhangi bir kafeteryada olsun, ister camide olsun, ister başka yerde dinleniyor olsun, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla beraber herkes sokağa fırladı. Hakikaten kalplerde korku kalmadı. Tankın altına giriyor, kalkıyor bir daha giriyor. Bugün girmesi mümkün mü, değil ama o gün girdi" dedi. 

Vali Altıparmak, üç kızı olduğunu belirterek, "Benim de sizler gibi üç tane kızım var, sizlerin yaşında. O gün bir tanesi Eskişehir'de, bir tanesi Ankara'da gece bayrağı eline almış, çıkmış sokağa. Gece 01.30-02.00 gibi anneleri aradı, (Çocuklar tek başlarına dışarı çıkmışlar, ne olur bir an önce haber ver, gelsinler) dedi. Hanım, bugün kader günü, ben neredeyim, dönecek gibi görünmüyorum dedim. Helalleştik, ayrıldık" diye konuştu. 

Vali Altıparmak, bir medeniyetin yükselmesi için edebiyat, mimari ve musikinin en önemli unsurlar olduğuna dikkat çekti. Açılış programı Gökhan Yücel'in, Türkiye'de Ar-Ge İnovasyon Süreci ve Yenilikler konulu sunumuyla sona erdi.