Denizli Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Demir’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.
Vali Abdülkadir Demir toplantı öncesi yaptığı konuşmada, muhtarlara eğitim ve turizm başta olmak üzere Denizli’de yapılan çalışmalar ve projeleri hatırlattı. Denizli'nin son yıllarda pek çok sektörde Türkiye'de ilk sıralarında yer aldığını belirten Vali Demir, "Denizli üreten bir kent. Sanayide, turizmde, ticarette çok önemli konumda. Organize sanayilerin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili önemli çalışmalar yapıldı. Denizli'de maalesef faaliyette olan sadece bir tane organize sanayi bölgesi vardı. Ama şu anda Deri Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili Güney Ege Kalkınma Ajansıyla bir proje yaparak, oradaki iş adamlarına destek verildi. Yıl sonuna kadar iş adamlar Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki binalarını tamamlayarak oraya geçecekler. Özellikle Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 yıldır hiç bir yatırımcı yoktu. Ama şu anda bir firma orada yatırımına başlayacak, bütün raporlarını, fizibilitelerini bitirdi. İki firmanın da orada talebi var. Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi ise tahsis aşamasına geldi. İhalesi 10 Haziran tarihinde yapılacak. İnşallah bu kentte bu yıl sonuna kadar belki faal halde olan organize sanayimiz 6'ya çıkacak" dedi.
Karahayıt beldesinde yürütülen Termal Kent Projesi hakkında da muhtarları bilgilendiren Vali Demir, şunları kaydetti:
"Denizli açısından en önemli projelerden birisi de hiç kuşkusuz ki Karahayıt beldesinde yürütülen Termal Sağlık Kenti Projesi. Yaklaşık 1,5 yıl önce kentsel dönüşümüyle ilgili ihalesi yapıldı. O ihale kapsamında da şu anda konutlar bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Özellikle pansiyonların yer aldığı birinci etap bu yıl sonunda yüzde 90 oranında tamamlanacak. İkinci etabın ihalesi ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. Önümüzdeki hafta projesi hazırlanarak yıl sonuna kadar ihalesi yapılacak. Türkiye'de en fazla turistin geldiği beşinci il Denizli. Ancak Denizli'ye gelen turistler sadece Pamukkale'yi ziyaret ediyor ve dönüyor. Kalırsa da bir gece konaklıyor. Onun da maalesef şehre hiç bir şekilde katkısı olmuyor. Eğer Karahayıt ve çevresinde termal sağlık turizm yapılabilir hale gelirse, en az 1 haftalık, belki zaman zaman 2-3 haftayı bulan konaklamalar olacak."
Yardıma muhtaç ve sokakta yaşayan insanlar konusuna da değinen Vali Demir, "Kurumlarımızda çalışan tüm arkadaşlarla birlikte sürekli alandayız. İhtiyaç sahibi aileleri ziyaret ediyoruz. Onların sorunlarını dinliyoruz. Bizim iddiamız bu kentte kesinlikle sokakta yaşayan insan kalmayacak ve dilenen insan olmayacak. Bu konuda arkadaşlarımız da gayret gösteriyor. Ama ulaşamadığımız vatandaşlar oluyor" diye konuştu.
Vali Demir’in konuşmasının ardından, mahalle ve köy muhtarları sorunlar hakkında Vali Abdülkadir Demir’e bilgi verdiler. Vali Demir ilgili daire müdürlerine sorunların giderilmesi ve çalışma yapılması konusunda talimat verdi.