Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partinin eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’yu eleştirdi.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi çıktığı Türkiye turu kapsamında Denizli’de de ziyaretlerde bulundu. Denizli’de sanayi odasını ziyaret eden Uysal daha sonra Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. DGC Başkanı Ümit Varol ile bir süre sohbet eden Gültekin Uysal, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na olan destekleri için yollara düştüklerini belirten Gültekin Uysal, birçok ilde çok sıcak karşılandıklarını söyledi. Seçimlerin ikinci tura kalacağını düşündüğünü ifade eden Uysal, "İktidarın çözüm süreci denilen süreci iyi yönetemediğini düşünüyoruz. Türkiye’de yerel seçimlere baktığınızda değerlendirmelere baktığınızda bu işin ikinci tura kalacağını görüyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu’na sadece muhalefet partilerinin değil, AK Parti’ye oy vermiş ancak bu çarpık gidişten sıkılanların da oy vereceğini düşünüyorum. Ötelenen insanlar olarak bir ortak zeminde buluştuk. Bu ortak zeminde ortak bir paydada buluştuğumuzda ülkenin bu gerilimli hattan çıkacağını düşünüyoruz" dedi.
DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun, "Devlet Bahçeli, MHP’yi CHP’ye metres yaptı" sözlerini yakışıksız bulduğunu belirten DP Lideri Uysal, "Dün söylediğini bugün inkar eden şahsın bu üslupsuzluğun, siyasetin geneline olan güvensizliğe dönüştüğünü görüyorum" dedi. Uysal sözlerini şöyle tamamladı:
"İnsanın soyadının Soylu olması yetmez, sıfatlarından biri de soylu olmalı. İnsanlar da bu noktada bir değerlendirme yapar. Biz de parti olarak kendisiyle ilgili değerlendirmemizi yaptık. Bu şahıs, partinin genel başkanıyken değil, yapılan genel kurulda kaybederek partiden ayrıldı. Kırat onu sırtından attı. Basit menfaatlerin peşinden gidiyor. Babadan kalma bir miras olarak siyasetten geçimini sağlayan bir kişiden de başka bir şey bekleyemeyiz."