Muğla’nın Fethiye ilçesinde uyarı levhalarını dikkate almayarak kanyonda kaybolan Polonyalı turistlerin 8 saat süren bir operasyon düzenlendi. 200 metrelik sarp kayalıklar arasında kalan çift, AKUT ekipleri tarafından kurtarılarak deniz yolu ile karaya çıkartıldı.

Fethiye’nin Ölüdeniz beldesine 3 günlük tatile gelen Polonyalı çift Jakub Wröblewski(25) ve Juanna Mayenska(23), akşam saatlerinde Kelebekler Vadisi’nde yürüyüşe çıktı. Şelalelerin olduğu bölgeyi geçen çift, uyarı levhalarını dikkate almayarak sarp kayalıklara doğru yürüdü. Bir müddet sonra kayalıklarda mahsur kalan Polonyalı çift, yakınlarını arayarak kaybolduklarını bildirdi. Çiftin yakınları jandarma ekiplerine haber verdi.

        Bölgeye giden jandarma ekipleri, bölgede yaşayanların yardımı ve kaybolan çiftin fotoğraf makinelerinin flaşlarını patlaması ile yerlerini tespit etti. Polonyalı turistlerin sarp kayalıklarda olduğunu belirleyen jandarma ekipleri, Fethiye AKUT’u arayarak yardım istedi.

        15 kişilik ekiple bölgeye gelen AKUT ekipleri, Polonyalı çiftle telefon bağlantısı kurarak durumları hakkında bilgi aldı. Hazırladıkları teçhizatlarla turistlere doğru yola çıkan ekipler, bir kilometre yürüdükten sonra kayalıkların arasında sıkışan çifti kurtarmak için iplerle 200 metre aşağıya iniş yaptı. Gece 21.00 sularında başlayan ve yaklaşık 2 saat süren inişin ardından turistlerle buluşan ekipler, çifte su ve yiyecek malzemesi ulaştırdı. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenen çiftin yürüyebilecek durumda olması nedeniyle ekipler, çifti yukarı çekmek yerine vadiye indirmeye karar verdi.

        AKUT görevlileri eşliğinde Kelebekler Vadisi’ne ulaştırılan kazazedeler, buradan bir bot yardımı ile gece 02.00 sularında Ölüdeniz’e getirildi. Burada 112 sağlık ekipleri tarafından karşılanan Polonyalı çift, yapılan ilk müdahalelerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Ölüdeniz Jandarma Karakolu’na götürüldü.

        Uyarı levhalarını dikkate almadıkları ve kurtarma ekiplerini uğraştırdıkları için görevlilerden özür dileyen Polonyalı turistler, karaya çıkınca mutluluklarını yine kurtarma ekipleri ile paylaştı. AKUT görevlilerine sık sık sarılarak memnuniyetlerini gösteren ve 3 günlüğüne Fethiye’ye geldiklerini söyleyen Polonyalı çift, tatillerinin son gününde yaşadıkları macerayı asla unutmayacaklarını belirtti.

        Fethiye AKUT Koordinatörü Ersin Gür, sarp kayalıklar arasında 8 saat süren çalışmanın ardından Polonyalı turistleri sağ salim karaya çıkardıkları için mutlu olduklarını söyledi.