Uşak Belediyesi tarafından başlatılan elektronik bilet sistemi ve "Kentkart 64" için şehiriçi toplu taşıma araçlarında uygulanacak olan rotasyon sistemi sancılı başladı. 1 Nisan 2013 Pazartesi günü başlaması planlanan, yoğunluk sebebiyle 8 Nisan'a ertelenen sistemi sebebiyle sabah saatlerinde otobüs şoförleriyle zabıta ve polis karşı karşıya geldi.

Rotasyon sistemine girmeyi kabul etmeyip kendi hatlarında çalışmaya devam eden şoförler, zabıta ekipleri tarafından durdurularak otobüsleri bağlandı. Sabah işine gitmek için duraklarda bekleyen vatandaşlar da çok beklediklerinden yakındı. Bazı öğrenciler ise sınavını kaçırdığını söyledi.

Otobüs şoförlerinden Volkan Akçiçek, “Biz hattımızı yıllar önce, dönemin belediye başkanından satın aldık. Tapusu elimizde. Ayrıca bu kartlı sistem için şartnamede, 'İşletmeler, araçlarına bu sistemi kendileri taktıracak.' diyor. Biz de bu nedenle henüz taktırmamıştık ama belediye bunu bir firmaya ihale etti. Bizden de komisyon alacaklar. Bankalar, bu sistemi ücretsiz kuruyor. Bugün bize, rotasyona uymuyoruz diye ceza yazıyorlar, araçlarımızı bağlıyorlar.” dedi.

Uşak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ise otobüslerin, rotasyona uymayarak Kentkart 64 yerine nakit parayla yolcu taşıdıkları için cezai işleme maruz kaldıklarını belirtti.