Uşak İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, bir hırsız kovalama olayında çıkan arbedede vurularak hayatını kaybeden Kenan Kapısız’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kapısız’ın TOKİ 5. Etap Evleri'nde oturan eşi Özlem Kapısız (30) ile çocukları Gülçin (13), Baran (10), Miran (10) ve Gülden (2)'e başsağlığı dileyen Demirtaş'ı Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu, Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir ve Kapısız’ın yakınları karşıladı.

İl Emniyet Müdürü Demirtaş, ziyarette yaptığı konuşmada, “Yaşanan olay, bir kazadır. İstenmeyen bir olay yaşandı, hepimiz üzgünüz. Sizler bizleri, bizler sizleri tanımıyoruz, hasım da değiliz. Bizler inancı olan insanlarız, kaza ve kader böyle bir şey. Bu şekilde olmasını istemezdik ama bu talihsiz kaza meydana geldi. Üzgün olduğumuzu belirtmek ve üzüntünüzü paylaşmak için buradayız.” dedi.

Kenan Kapısız’ın, kazanın meydana geldiği olayla ilgisi olmadığını belirlediklerini aktaran Demirtaş, “Arkadaşımız ifadesinde, eşinizin ölümü ve bizim o bölgede yapmış olduğumuz tahkikatla alâkası olmadığını, kendisine fiili bir saldırıda bulunmadığını belirtmiş. Arkadaşımız, açık ve dürüst bir şekilde ifade vermiş. Boğuşma esnasında kazayla başlayan ve hedef göstermeyen bir kurşun başkasına da gelebilirdi, arkadaşımız da vurulabilirdi. Bu olayda kimin ne kusuru varsa gereken cezayı alır.” şeklinde konuştu.

Acılı eş Özlem Kapısız ise, “Eşim, olay büyümesin diyerek polisin ateş etmesini önlemek için silah olan elini tutarak havaya kaldırdı. Olay, benim gözümün önünde oldu. Kur'ân–ı Kerîm getirin, el basarım. Eşim elini tutarken polis, silahını eşimin alnına dayadı ve ateşledi. Ben yargıya güveniyorum.” dedi.