Denizli Sanayi Odası bünyesinde 1997 yılından beri AB Türkiye Delegasyonu mali desteğiyle faaliyet gösteren Denizli AB Bilgi Merkezi, “Bir Nefes Üç Yay: Avrupa’dan Denizli’ye Klasik Batı Müziği Yolculuğu”adlı konser etkinliğiyle Denizlili sanatseverlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

24 Mart akşamı, PAÜ Hasan Kasapoğlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserde, Mozart, Dohnányi, Haydn ve Schubert gibi birbirinden değerli Avrupalı bestecilerin eserleri, Çağ Erçağ’ın viyolenseli, Esen Kıvrak’ın kemanı, Efdal Altun’un viyolası ve Anıl Acun Kıvrak’ın flütüyle hayat buldu. Konsere gelen Denizlili müzikseverler, grubu dakikalarca ayakta alkışladı. 



Konserin ertesi günü, değerli sanatçılar Çağ Erçağ, Esen Kıvrak, EfdalAltun ve Anıl Acun Kıvrak, müzik bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. Atlas Gelişim Akademisi ve Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi işbirliğiyle gerçekleşen buluşmada sanatçılar öğrencilerle, klasik batı müziği geçmişi ve Avrupalı bestecilerin hayat hikayeleri üzerine konuştular. Ayrıca deneyimlerini ve başarı öykülerini gençlerle paylaşan usta isimler, onların müzik kariyerleri için tavsiyelerde bulundular.