Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, Aydın’ın Söke ilçesinin Yeniköy beldesindeki köy okulundaki çocuklar için “Oyuncaklarınız Hayat Bulsun” sloganıyla kampanya düzenledi. Köylerdeki çocukların şehirdeki akranlarına göre oyuncak açısından şanssız olması nedeniyle bu projeyi hazırladıklarını belirten öğrenciler, bir ay boyunca üniversitede oyuncak topladı. Oyuncakları köydeki küçük kardeşlerine götürüp çocuklarla yeni tasarımlar yapan öğrenciler, onların keyifli bir gün geçirmesini, paylaşım ve yaratıcılık duygularının güçlenmesini de sağladı. 
Projeyi, şehirdeki akranlarına oranla oyuncağa ulaşma imkanları kısıtlı olan köy çocuklarına yönelik geliştirmek istediklerini belirten öğrenciler, “Yaptığımız araştırmada köyde yaşayan çocukların eğlenmek ve oyun oynamak için oyuncaklarını kendi çabalarıyla ürettiklerini gördük. Bu bize, onların farkında olmadan tasarım yaptıklarını fark ettirdi. Böylece oyuncak projemizi başlattık. Topladığımız oyuncaklarla köy çocuklarının yeni ve modern oyuncaklara kavuşmasını sağlarken bu oyuncaklardan yeni tasarımlar geliştirerek paylaşım ve yaratıcılık duygularını da geliştirmek istedik” dedi.
Yeniköy İlköğretim Okulu’nun, belediyenin ve kaymakamlığın yardımlarıyla yenilendiğini, kitap ve oyuncak eksikleri olduğu için bu okulu tercih ettiklerini belirten öğrenciler, “Toplanan oyuncakları öğrencilere götürdüğümüzde çok sevindiler. Tabi bu sadece oyuncak toplama ve teslim kampanyası değildi. Topladığımız oyuncaklar ile birlikte yeni tasarımlar yaparak çocukların paylaşım, ekip çalışması ve yaratıcılık duygularını geliştirmeyi hedefledik. Çocuklarla birlikte üç tema belirledik. Kelebek grubu, Robot grubu ve Uzay gemisi grubu isimleriyle çocuklar üç gruba ayrıldı. Biz de grupların arasında dolaşarak onlara fikirler verdik. Bu sürecin sonunda Kelebek grubu oyuncaklara kanatlar yaparak onları kelebeğe dönüştürdü, Robot grubu metalik ve siyah oyuncakları birleştirerek dev bir robot yapmaya çalıştı. Uzay gemisi grubu ise yine oyuncakları birleştirerek hayali bir uzay gemisi yarattı. Böylece çocukların birlikte ve ekip çalışması ile yeni tasarımlar yapabileceğini keyifli ve eğlenceli bir proje ile göstermiş olduk” diye konuştu.