Denizli'de özel bir hastanede nöroloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Bülent Ünlü, uyuşturucunun merakla başladığını ancak sonunun birçok kez ölüm olduğunu söyledi. 
Nöroloji uzmanı Dr. Bülent Ünlü "26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" dolayısıyla gençler ve ailelere uyarılarda bulundu. Madde kullanımının kişide oluşturacağı fiziksel, psikolojik ve çevresel etkilerin kişiyi ve çevresini olumsuz bir sürece sürükleyeceğinin altını çizen Dr. Bülent Ünlü, "Madde kullanıcısında madde etkisine bağlı birçok değişiklikler görülmesi mümkün. Kişide dalgınlık, dikkati toplamakta güçlük gözlenebilir. Kullanılan maddenin cinsine göre uykulu bir hal veya hareketlilik görülebilir. Belirgin bir halsizlik, yorgunluk gözlenebilir. Özellikle okul çağındaki çocuk ve gençlerde giderek okuldan uzaklaşma ve sonra da terk etme görülebilir. Konuşmada güçlük ortaya çıkabilir. Sarhoşluk halinde olduğu gibi konuşma peltekleşebilir. Kilo kaybı görülebilir. Beslenme alışkanlığında bir değişiklik ortaya çıkabilir. Madde yoksunluğu, kullanılan maddenin cinsine göre farklı tablolar ortaya çıkarır. Huzursuzluk ve sinirlilik ortaya çıkan öznel belirtilerdir. Unutmamak gerekir ki uyuşturucu merakla başlar ölümle biter" dedi.

"SUÇ DEĞİL, SAĞLIK SORUNU"
Uyuşturucu kullanımının insan sağlığı için ciddi bir tehdit olduğunu belirten nöroloji uzmanı Dr. Bülent Ünlü, "Uyuşturucu bağımlılığı bir suç değil, bir sağlık sorunudur. Tüm uyuşturucu bağımlılarının tedaviye ücretsiz ve hızla ulaşması sosyal devletin bir sorumluluğu olarak kabul edilmelidir" diye konuştu.

"ÇOCUĞA ROL MODEL OLUN"
Ailelerin çocukları ile yakından ilgilenmesinin, çocuğu uyuşturucudan uzak tutmanın başta gelen unsuru olduğunu belirten Dr. Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Uyuşturucu ilaçlar hakkında çocuğunuzla açık ve net bir biçimde konuşun ancak bunu olabildiğince erken yapmaya özen gösterin. Bir sorun yaşayana kadar beklemeyin. Sigara içmesine kesinlikle müsaade etmeyin. Çocuğunuz için rol model olun. Aşırı alkol tüketmeyin, sigara içmeyin veya diğer maddeleri kullanmayın. Çocuğunuzun spor ve egzersiz yapmasını ve sosyal faaliyetlere katılmasını sağlayın. Boş zamanını, sağlıklı ve yorucu faaliyetlerle doldurun. Çocuğunuzun, eve alkollü bir sürücü ile değil, güvenli yollarla ulaştığından emin olun. Uyuşturucu kullanımına işaret edebilecek belirtiler olup olmadığını gözlemleyin. Gençlere, her nerede ve ne koşulda olursa olsun bu kurallara uymaları gerektiğini söyleyin."