İlahiyatçı Prof.Dr. Cevat Akşit, memleketi Denizli’nin Serinhisar ilçesine 500 bin TL’ye malolacak bir imam hatip lisesi yaptıracak. 
Televizyon programları sayesinde vatandaşların yakından tanıdığı ünlü ilahiyatçı Cevat Akşit, Serinhisar’ın Yatağan Mahallesi’ne imam hatip lisesi yaptıracak. Konuyla ilgili valilik makamında gerçekleşen protokole, Akşit’in yanı sıra Denizli Vali Vekili Ali Sözen, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı. İmzalanan protokolün ardından konuşan Cevat Akşit, memleketine okul yaptırmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Serinhisar’da doğduğunu belirten Akşit, şöyle konuştu: "Ben Yatağan Mahallesi’nde doğdum ve ilk öğrenimimi burada aldım. Aldığım eğitimin ardından ayrıldım Denizli’den. Çok zor günler geçirdim. Bu günlerde üstüme giyecek bir palto bile bulamadım.Ancak azmederek bir yerlere geldim ve şimdi memleketime bir okul yaptırmanın heyecanı içindeyim. Babam yıllarca devletten para almadan bu bölgelerde çalıştı. Ben ise para alarak işlerimi yaptım. Şimdi devlete bu okulu yaparak bir açıdan borcumu ödemek istiyorum. İnşallah bu okuldan nitelikli, temiz huylu öğrenciler çıkarak ülkemize faydalı olur.’’
Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da yaptırılacak okula isim verilmesi için Cevat Akşit ile konuştuklarını ancak ünlü ilahiyatçının isminin okula verilmesini istemediğini söyledi. 500 metrekare alana yapılacak okul zemin artı 1 kat olacak. Yaklaşık 300 öğrenciye hizmet vermesi beklenen okulun 500 bin TL’ye malolcağı ve gelecek yıl yapımının tamamlanacağı açıklandı. Prof. Dr. Cevat Akşit’in daha önce de Yatağan Mahallesi’ne öğrenci yurdu, aşevi ve kütüphane yaptırdığı belirtildi.