Toplu olarak her yıl düzenlenen umre ziyaretlerine 220’si kadın 140’ı erkek olmak üzere toplam 360 kişi mübarek beldelere gidecek.
Hacı Ahmet Pakel Vakfı kurucusu, olan Hacı Ahmet Pakel Hoca Efendi,”Bu yıl kutsal topraklara yeniden birlikte gidiyoruz. Kutsal topraklara bu yıl onuncusunu gerçekleştiriyoruz. Bu kutsal topraklara gitmemizdeki en büyük amaç, ülkemizin birliği, dirliği ve beraberliği için o mübarek beldelerde dua etmektir. Aynı zamanda tüm İslam âleminde yaşanan üzücü olayların biran önce sona ermesi için dua edip, Rabbimizden niyazda bulunacağız.
Pakel Hoca Efendi, Umreye gitmeden önce, her yıl Asri Mezarlıkta bulunan Denizli’nin din âlimlerinden Hacı Osman Kepenek Hazretlerinin türbesini ziyaret edip, manevi referans alıp o şekilde kutsal topraklara gittiklerini söyledi.

Uğrulama merasiminde, Asri mezarlıkta ilahiler söylendi, dualar okundu, yapılan hatimler bağışlandı.
Uğurlamaya gelen umreye gidenlerin yakınlarının yanı sıra Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’da uğurlamaya gelenlerin arasında idi.

 Merasimden sonra öğle namazını Asri Mezarlıkta kıldıktan sonra yola çıkan 360 kişi yakınları tarafından gözyaşlarıyla Çardak hava alanına uğurlandı.