Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Yüzme öğreniyoruz, birlikte eğleniyoruz’ projesi kapsamında ilçedeki 6 bine yakın 6-13 yaş arası çocuk yüzme öğreniyor. Şehit Hasan Eser Ortaokulu'na kurulan portatif havuzlarda geleceğe kulaç atan Ümmühan Girgin ise farklı. Ümmühan’ı, arkadaşlarından ayıran özelliği ise down sendromlu olması. 14 yaşındaki Ümmühan, yüzme antrenörü Serpil Hüsünbeyi’nin gözetiminde yüzmeyi öğrendi.  Şimdiler de Ümmühan, kimsenin yardımı olmadan yüzebiliyor. Ümmühan’ın bu mutluluğuna ailesi ve arkadaşları da şahit oluyor.

AİLESİ ÇOK MUTLU

Kurs günlerinde kızı Ümmühan ile havuzlara gelen anne Yeliz Girgin, yüzme öğrenen kızı adına ailecek mutlu olduklarını söyledi. Anne Girgin, “Öncelikle Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. İnşallah kızım ileride daha iyi bir yüzücü olur. Bu kurs bizim için çok iyi oldu” dedi.

“KIZIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ”

Anne Girgin konuşmasının devamında, “Evde çok sıkılıyordu. Her zaman dışarıya çıkaramıyorduk. Buraya gelmekle hem sıkıntısını atıyor hem de eğleniyor. Onun yüzdüğünü görünce biz de mutlu oluyoruz. Tekrar tekrar Allah başkanımızdan razı olsun” dedi.

“ÜMMÜHAN İSTEDİĞİNDE HERŞEYİ YAPABİLİR”

Yüzme antrenörü Serpil Hüsünbeyi, Ümmühan’ın başarılı bir öğrenci olduğu söyledi. Hüsünbeyi, “Ümmühan’ın ilk başlarda su korkusu vardı. Ancak zaman geçtikçe alıştırdık. Burada arkadaşları falan olduğu için daha çabuk alıştı. Sudan korkan bir çocuk bir derste suya atlamayı öğrendi. Hatta birden bire bunu yapabildiği için annesi de çok şaşırmıştı. Ümmühan istediğinde yapabilen bir çocuk. Daha iyisini de yapabileceğini biliyoruz” dedi.