BURSA (CİHAN)- Bursa Valisi Şahabettin Harput, 1. Bölge imar planının onaylanmasının kesinleştiğini bildirdi. Harput, bunun ardından Beyaz Cennet’in en önemli sorunu otopark yapımına başlanacağını aktardı.

Vali Şahabettin Harput, yaptığı yazılı açıklamada, yeni imar planına göre 1. Bölge’de 400 ve 800 kapasiteli iki otopark yerinin kesinleştiğini ifade etti. Harput, “Çevre ve Orman Bakanlığı, bu iki otopark yeri için yap, işlet, devret yöntemi ile ihaleye çıkıyor. İhale, 28 Haziran 2011 Salı günü saat 14.30’da Çevre ve Orman Bakanlığı'nda yapılacak. Bu iki ihale ile Uludağ’ın otopark sorunu ciddi olarak ortadan kalkacak.” dedi.
Harput, ihaleyi alacak firmanın iki otoparkın bulunduğu bölgeye yönetim merkezleri, sosyal tesisler, tuvaletler ve alışveriş merkezleri de yapacağını bildirdi. İnşaatların 5 yılda bitirileceğini aktaran Vali Harput, ihaleyi kazanan firmanın burayı 29 yıllığına işleteceğini söyledi.

“FAZLALIKLAR YIKILIYOR”
Vali Şahabettin Harput, otellerin imar planına uygun olmayan bölümlerinin de yıkıldığını bildirdi.
Vali Harput, şunları söyledi: “Bu otellere 31 Mayıs’a kadar süre verilmişti. Bu yıl hava şartlarının iyi gitmemesi dolayısıyla bazı vatandaşlarımız bu taahhüdü yerine getirmekte zorlandı. Ama Uludağ’da otel ve işletmesi bulunan vatandaşlarımız Çevre ve Orman Bakanlığımızla yaptıkları protokole uyarak sorumluluk örneği sergilediler.”
Otellerin imara aykırı bölümlerinin büyük çoğunluğunun yıkıldığını aktaran Vali Harput, Uludağ’daki 17 büyük otelden 5 tanesinin yıkım işlerini tamamladığını söyledi. 7 otelin ise yıkımda büyük çoğunluğunu bitirdiğini anlatan Harput, 5 otelin ise çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Uludağ’ın 2011-2012 kış sezonuna daha güzel ve sorunsuz gireceğini vurgulayan Vali Harput, “Uludağ’ın yaz aylarında da kullanılması için spor tesisleri yapmayı hedefliyoruz. İçinde 1 tane büyük spor salonu, 1 tane büyük nizami spor sahası, 9 tane küçük spor alanı ve tenis kortlarının bulunduğu spor kompleksi yakın zamanda ihaleye çıkarılacak.” şeklinde konuştu.

Yazar: ihtiyac kredisi