Denizli’de Türkçü Turancı Hukukçular (TTH) Grubu, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda öldürülmesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu. 
Türkçü Turancı Hukukçular adına Avukat Adem Supçin, Denizli Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Mehmet Salih İrdem, Türk Ocakları Denizli Şubesi Başkanı Nuri Serbest, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve avukatlar katıldı.
Supçin, açıklamasında, "Fırat kardeşimizin teröristler tarafından şehit edilmesine sebep olan asıl fiil ve faillerin yargılanması için başlatmak istediğimiz yargılama süreci, resmi makamları olduğu kadar milletin vicdanındaki yargılamanın başlamasını sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu mücadeleye destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen de yaptığı konuşmada, "20 Şubat tarihinde Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, bölücü terör örgütü PKK’nın üniversitedeki mensupları tarafından tek gayesi Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birlik, dirlik içinde güçlü yarınlara gitmesini isteyen bu uğurda da üzerine düşen sorumlulukları yerine getiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu kirli niyetleri doğrultusunda kirli elleriyle şehit etmişlerdir. Türk Milliyetçiliğini kendine yol edinmiş olan Ülkü Ocakları mensubu olan bizler gerekirse milyonlarca Fırat olur bu uğurda canımızı veririz, gerekirse de Atilla olur Tanrı’nın gazabını bu hainler ve koruyucularına kusarız" ifadelerini kullandı.
Türkçü Turancı Hukukçular, basın açıklamasının ardından şikayet dilekçelerini Denizli Cumhuriyet Savcılığına verdi.