Denizli Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Çin’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye gelmek isteyen ve Tayland’da mağdur durumda bulunan insanlar için başlatılan imza kampanyası sona erdi. 
Denizli Ülkü Ocakları Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklamasına Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Akgün, Merkezefendi İlçe başkanı Fatih Coşkun, Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Turgay Demirtaş ve TÜRKAV Başkanı Ahmet Aykol katıldı.
Denizli Ülkü Ocakları Basın Yayın Sorumlusu Hasbi Atak yaptığı açıklamada, "Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak 5 Aralık 2014 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamasıyla, Çin’in zulmünden kaçarak ülkemize gelmek isteyen ve Tayland’da mağdur durumda bulunan soydaşlarımız için başlatmış olduğumuz imza kampanyası bugün itibariyle sonlandırılmıştır. Öncelikle kampanyaya katılımlarıyla bizleri onurlandıran, gücümüze güç katan yegâne ümit kaynağımız büyük Türk Milleti’nin birbirinden kıymetli aziz evlatlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili Peygamberimizin övgüsüne nail olan kutlu bir ceddin torunları, mazlum Doğu Türkistan’da ki Müslüman Uygur Türkleri’nin durumuna sessiz kalmayarak dilsiz şeytanlara inat kararlılıklarını ortaya koymuşlardır. Ata topraklarında çileleri bitmeyen, gözyaşları dinmeyen ve 21. yüzyılda göz göre göre soykırıma tabi tutulan soydaşlarımızın asla yalnız olmadıklarını göstermişlerdir. Tayland’daki soydaşlarımızın ülkemize getirilmesi için yapılan imza kampanyamız genelinde 35 milyon Uygur Türk’ünün tamamına olan desteğimizin ifadesi, Türk Dünyası’na olan sevdamızın eseridir" dedi.
Çin zulmüne tepki göstermeyenleri eleştiren Atak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün, buradan Türk Milleti’nin susmayan ve susturulamayan, ilelebet susmayacak olan vicdanı olarak bu zulmün baş aktörü Çin’e ve tepki göstermekten aciz kalanlara sesleniyorum. Doğu Türkistan bizim sevdamızdır. Doğu Türkistan, Tanrı Dağları’nda yankılanan niyazımızdır. Doğu Türkistan bizden bir parçadır. Doğu Türkistan, Türk Milleti’nin medeniyet beşiğidir. Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımız da bizim can kardeşimizdir. Ülkü Ocakları ve Ülkücü Hareket oldukça kardeşlerimiz yalnız ve sahipsiz değildir. Zira,her bir Ülkücü, Ülkü Ocaklı Doğu Türkistan Davası’nın müdafidir. Sesimize ses veren, sessiz yığınlara inat mazlumun yanında saf tutan destekleriyle bu konudaki kararlılığımıza güç veren yüz binlerin umutlarının sinelerinde kalmasına müsaade etmeyeceği."
Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.