Denizli Ülkü Ocakları tarafından Denizli Evliyaları ve Seyid Ahmet Arvasi konulu panel düzenlendi. 
Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda gerçekleştirilen panele Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali İpek, Pamukkale Belediye Başkan adayı Ümit Bahtiyar, Merkezefendi İlçe Başkan adayı Nihat Yeniyol, Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen, Kadın Kolları Başkanı Gülay Özcan, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Mehmet Salih İrdem, MHP Pamukkale İlçe Başkanı Hacip Kayalar, Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi Turgay Demirtaş, TÜRKAV Şube Başkanı Ahmet Aykol, Ülkü-Tek Şube Başkanı Yasin Öztürk, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Panelin açış konuşmasını yapan Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen, “Teşkilatımızın kültürel faaliyetlerimi devam ediyor. Önümüzdeki süreçte değerlerimizi tanıtan etkinliklerimiz devam edecek. Bildiğiniz gibi panelimize Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin ele alındığı etkinlikle başlamıştık. Şimdi de Denizli Evliyaları ve Seyid Ahmet Arvasi konulu konferansla bir aradayız. Etkinliğimize gösterdiğiniz ilgilen dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Panele konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Ahmet Arvasi'nin mütefekkir, ilim ve gönül ehli, eğitimci ve dava adamı olduğunu merhum Ahmet Arvasi Hoca'yı 1970 yılında tanıdığını belirterek, Kendini Arayan İnsan ile İnsan ve İnsan Ötesi adlı kitaplarını daha o günlerde alıp bir solukta okuduğunu anlattı. Arvasi'nin Türk fikir hayatına yaptığı önemli katkılar ve eserleriyle milliyetçi gençliğin yetişmesini sağladığını belirten Ayvallı, "Merhum Arvasi Hoca'mızı doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmak bir bahtiyarlıktır. Dinimize, dilimize, vatanımıza, tarihimize, kültür ve medeniyetimize, güzel ahlakımıza, bütün ilim ve adamlarımıza sahip çıkmalıyız; bunlara ağırlık ve önem vermeliyiz; bunları yeni nesillerimize, çocuklarımıza ve torunlarımıza da doğru bir şekilde aktarmalıyız. Arvasi de bunlardan biridir" dedi.
TÜRK-İSLAM MEDENİYETİ'NİN TEMEL TAŞLARINDAN BİRİ
Konferansa katılanlara Prof. Dr. Ramazan Ayvallı bir sunum yaptı. Ayvallı, Ahmet Arvasi'nin Cihan hakimiyetimizin ve Türk-İslam Medeniyeti'nin temel taşlarından biri olan Hoca Ahmed Yesevi'ye benzetildiğini söyledi. Prof.Dr. Ayvallı, geçen yarım yüzyıla damgasını vuran Ahmet Arvasi'nin cemiyetimizde, gerçek bir fikir adamı ve sağlam bir münevver olarak hatırlandığını belirterek, "Merhum Arvasi bey, fertlerden başlayarak toplumun bütün alanlarında yeni bir dirilişi öngören yazıları, yaptığı ateşli konuşmaları, kaleme aldığı gazete makaleleri ve kitaplarıyla, yeni bir teorik toplum modeli sunmaktadır. Merhumun akıl, zeka, ilim ve fehminin derinliğini, imanının kuvvetini, millet ve memleket sevgisinin enginliğini, Türk devletinin gelişmesi, bütünlüğü ve kıyamete kadar devam etmesi için taşıdığı büyük aşk ve şevkini yakinen müşahede ettim. Ahmet Arvasi de, öğretmenlik ve öğretim üyeliği yaptığı okullar ve Enstitülerde, gerek öğretmen gerek öğrenci seviyesinde pek çok insana tesir etmiş bir kimsedir. Bulunduğu her toplumda muhakkak te'sir icra eden ve binlerce, insanın hayranlığını kazanan bir kimseydi. Onu yakından tanıyan kimle konuşsanız, ona karşı hayranlığını ifade ettiğini görürsünüz" dedi
Konferansın ardından Ülkü Ocakları ikinci Başkanı Halit Çekiç, Prof. Dr. Ramazan Ayvallı’ya teşekkür plaketi takdim etti.