AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 64’ncü hükümetin programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Tin, hükümet programının çok kapsamlı bir hazırlık sonucunda belirlendiğini söyledi.

Devletin tüm imkânlarının sadece millete ait olduğunu ifade eden Milletvekili Tin, “Eski günler artık geride kalacak ve yepyeni güçlü Türkiye’nin inşasıyla huzurlu gelecek milletimizin olacak” dedi. 

Milletvekili Tin, açıklamasında şunları söyledi; “1 Kasım da Türkiye önemli bir eşikten geçti. Milletimiz AK Parti’ye olan güven ve inancını yeniledi ve tek başına iktidara taşıdı. AK Parti olarak bize düşen artık daha çok çalışmak ve ülkemizin gücüne güç katmaktır. 2023 hedeflerimiz, çok açık ve nettir. 2023 hedefimizin temeli yeni ve daha güçlü bir Türkiye’yi dimdik geleceğe başarıyla taşıma ruhudur. Milletimiz AK Parti’ye verdiği destekle samimiyetini nasıl gösterdi ise AK Parti olarak bizlerde milletimizin beklentilerine çözüm üretecek adımları atmanın gayretinde olacağız. 

AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulan 64. hükümetimiz Türkiye’yi daha ilerilere başarıyla taşımaya azimli ve kararlıdır. Her şeyden önce milletimizin hür iradesine asla gölge düşürmeyeceğiz ve kimsenin gölge düşürmesine de müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizin haklarını her platformda daha da güçlü bir şekilde savunma kararlılığımız devam edecek. Terör konusunda taviz vermeden kararlı duruşumuz ve huzura olan inancımız daha da güçlü bir duruşla devam edecek. Dünyanın her neresinde olursa olsun mazluma uygulanan zulümlere asla boyun eğmeyeceğiz ve zalimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Türkiye’nin aşamayacağı hiçbir sorunun olmadığına işaret eden Milletvekili Tin; “Türkiye olarak her türlü sorunun üstesinden gelecek güce sahip bir ülkeyiz. Milletimizin desteğini alan iktidarların aşamayacağı hiçbir sorun yok. AK Parti iktidarı olarak bizlerde milletimizin desteğiyle, güveniyle ve Allah’ın yardımıyla her sorunun üstesinden gelme gayretinde olacağız. Ancak 2023 hedefleri başta olmak üzere birçok önemli projeyi içinde barındıran 64. hükümet programına ilişkin müzakerelerde bile yapıcı bir tutum sergilemeyen muhalefetin bu topraklara ve bu millete ne verebileceğini bir kez daha düşünmek gerekiyor. Millet sevdalısı olmayanlar, memlekete hizmetin ne mana ifade ettiğini anlayamazlar. 

Dünya Türkiye’nin her alanda gelişimine gıpta ile bakarken muhalefet partilerinin bu tabloyu anlamamasını milletimizin takdirine bırakıyorum. Artık Türkiye de sadece muhalefet olsun diye muhalefet yapanların dönemi tamamen kapanmalı. Daha güçlü, akılcı fikirler üretebilen, ülke meselelerine vakıf, milletimiz lehine düşünebilen, ufka yönelik öngörüleri olan bir muhalefet olmalı. Kısacası milletin derdini derdi gören ve ülkesini milleti için düşünebilen bir muhalefeti yıllardır özlüyoruz. Fakat milletimiz merak etmesin biz AK Parti olarak hazırladığımız programlar başta olmak üzere tüm yatırım ve hizmetlerimizde Türkiye’nin tamamını kapsayan bir anlayışla kararlarımızı alıyoruz. Hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmiyoruz. Milletimizin tamamını tek bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Kısacası biz Türkiye’de yaşayan 78 Milyon vatandaşımızın haklarını bugüne kadar nasıl savunduysak bugünden sonrada aynı kararlılıkla ve samimiyetle savunmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle 64. Hükümet programının ilimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.