Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Teoman Tosun ve TÖSHİD Yönetim Kurulu Üyeleri 4 Ağustos günü Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sn. Ahmet Arslan’ı makamında ziyaret etti. Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal’ın da katıldığı toplantıda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan süreçle ilgili Havacılık Sektörü adına genel durum değerlendirmesi ve sektör analizi yapıldı.
 
TÖSHİD olarak hükümetin yanında olduklarını ve bakanlığın ulaştırma politikalarına uygun olarak yollarına devam ettiklerini belirten Başkan Teoman Tosun şunları söyledi:
"Bu kritik döneme rağmen Havacılık Sektörü temsilcileri olarak önceden planlanan yatırımlardan vazgeçmeyeceğiz ve istihdamda azalmaya gitmeyeceğiz.
Sayın Bakanımız ve Müsteşar Yardımcımız sektör içerisinden gelmektedirler. Bu nedenle de içinde bulunduğumuz durumu özümseyecek tüm bilgi birikimine ve tecrübeye fazlasıyla sahiptirler. Bizlere Türk Havacılık Sektörü için her türlü desteğe ve yardıma hazır olduklarını ilettiler"