Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni oluşturulan kabinede Ekonomi Bakanlığı’na getirilen Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin doğup büyüdüğü Pınarlar beldesinde büyük sevinç yaşanıyor. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni oluşturulan kabinede Ekonomi Bakanlığı’na getirilen Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci Tavas’ın bin 500 nüfuslu beldesi Pınarlar’da doğdu. Burada ailesiyle birlikte yıllarca tütün işiyle uğraşan Zeybekci, daha sonraki yıllarda okumaya karar verdi. 5 çocuklu ailenin en küçüğü olan Nihat Zeybekci, 2004 yılında yapılan yerel seçimde Denizli Belediye Başkanı oldu. 2009 yılındaki yerel seçimlerde yeninde başkanlığa seçilen Zeybekci, 2011 yılında milletvekili olarak Ankara’ya gitti. Evli ve 4 çocuk babası olan Zeybekci, son kabine değişikliğinin ardından Ekonomi Bakanı olması doğup büyüdüğü Pınarlar beldesinde büyük sevinç yarattı. Beldede yaşayan vatandaşlar Bakan Zeybekci’nin küçüklüğünden itibaren tütün tarlalarında çalıştığını ifade ettiler.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi tanıyan İsmail Mengi isimli bir vatandaş, Zeybekci’nin ailesiyle birlikte tütün dikimine gittiği günleri bildiğini belirterek, ‘’Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci beldemizde doğdu büyüdü. Burada insanlar çiftlikle uğraştığı için her aile tütün dikerdi. Nihat bey de ilkokulda sonra tütünle uğraştı. Tütün tarlasında çok çalıştı. Belliydi ama bir şeyler olacağı. Kafası çalışırdı. Bakan olacağını tahmin etmezdim ama kendisi çok çalışkandı. Tütün tarlasından başkan vekil ve sonunda bakan oldu. Belde olarak çok mutluyuz’’ dedi.

'BELDEMİZDE TÜTÜN İŞİYLE UĞRAŞTI'

Tavas’ın Pınarlar beldesi Belediye Başkanı Ali Sicim ise Nihat Zeybekci’nin doğup büyüdüğü evi basın mensuplarına gösterdi. Zeybekci’nin boş vakitlerinde evine gelip dinlendiğini kaydeden Sicim, ‘’2009 yılından bu yana beldede başkanlık yapıyorum. Nihat Zeybekci’nin Ekonomi Bakanı olmasından dolayı çok mutluyuz. Ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olsun. Bakanımız doğup büyüdüğü ev burası. Kendisi küçüklüğünden beri her türlü işi yapı. Özellikle tütün işi yaptı. Üniversitede okuduğu yıllarda da bu değişmedi. Hem çalıştı hem de okudu. Memleketi içi güzel şeyler yapacaktır’’ diye konuştu.

‘OKULDAN KAÇINCA ANNESİ TARAFINDAN ODUN TAŞIMAYA GÖNDERİLİNCE OKUMAYA KARAR VERDİ’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin hem okul arkadaşı hem de eniştesi olan Mehmet Otaklı ise Zeybekci ile ilgili bir anısını anlattı. Zeybekci ile çocukluklarının beraber geçtiğini kaydeden Otaklı, ‘’Kendisi ile küçükken tütüne giderdik. Eşekle oduna giderdi. Bir gün Nihat Zeybekci okuldan kaçtı. Annesi de Nihat’ı oduna gönderdi. O günden sonra bir daha okuldan kaçmadı ve devamlı okulda başarılı öğrenci oldu. Ben onun bakan olacağını tahmin ediyordum. Hep değişik şehirlerde okudu. Çok zor şartlarda okudu’’ dedi.
'NİHAT KARDEŞİM BAŞARILI OLACAKTIR'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin en büyük ablası olan Gülsüm Önümlü de aile olarak çok büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Nihat Zeybekci’nin bakan olmasının kendilerine de sürpriz olduğunu belirterek şöyle konuştu: ‘’Biz 5 kardeşiz. En küçüğümüzdü Nihat. Çok sevindik bakan olmasına. Bir tek bize değil ülkemize de hayırlı olsun. Allah’ım yüzümüzü kara çıkarmasın. Çocukluğu akıllıydı. Kimseyi kırmazdı. Tütüne gittik. Hep beraber okuttuk. Beni annesi gibi sever. Bakan olmasını beklemiyorduk. Bize de sürpriz oldu ama çok güzel oldu’’ dedi.