Denizli Din Görevlileri Derneği, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla öğrencilerin ardından Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere, 300 adet Kur'ân meali dağıttı. Dağıtım törenine, dernek yönetiminin yanısıra cezaevi yönetimi de katıldı. Mahkûmlar, Dernek Başkanı Ali Sürücüoğlu’ndan, ilmihal ve dua kitabı da istedi.

Tutuklu ve hükümlülerin dinî konulara duyarlı olduğunu gördüklerini belirten Sürücüoğlu, gerekli yazışma ve izinlerin ardından Kur'ân meali dağıttıklarını söyledi. Sürücüoğlu, “Yönetim kurulumuzla yaptığımız değerlendirmede, Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere de Kur'ân meali dağıtmaya karar verdik. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ve cezaevi yönetimi, bize çok büyük kolaylık sağladı. Dağıtımda manevi bir coşku hâkimdi.” dedi.

Kur'ân–ı Kerîm’in hayatın kendisi olduğunu ifade eden Ali Sürücüoğlu, “Yüce Yaradanımız, Kur'ân'ı indirmeye ‘Oku’ lafzıyla başlamıştır. Kur'ân, geçmiş ve gelecekten haberler vermektedir. Dünyadan sonraki yaşamın da kapılarını aralamaktadır. İnanan bir insanın yol haritası, Kur'ân–ı Kerîm ve Peygamber Efendimiz (SAV)'in sünnetidir. Bu iki haritaya sarılan, asla yoldan çıkmaz.” diye konuştu.