HATAY (CİHAN)- AK Parti Hatay milletvekili adayı Hacı Bayram Türkoğlu, Erzin’de Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen’i ziyaret etti, köyleri gezdi.
            Dörtyol’da iki dönem belediye başkanlığı yaptığını belirten Türkoğlu, “Belediye başkanlığı görevini devraldığımda belediyemizin önce kara deliklerini kapattık. Sınırlı kaynakları verimli kullanmaya başladık. Belediyemizin ilk göreve başladığım zaman geliri 23 milyar, borcu ise 83 milyardı. Biz Merkez Bankası'ndan temerrüd faizi olan kredileri istemedik. Borçları birer birer ödedikten sonra devlet, bütçemiz için kapattığı kapıları yeniden açtı. 2. belediye başkanlığımın son döneminde ben belediyeyi 8,5 trilyon gelirle bıraktım." dedi.
            Hacı Bayram Türkoğlu, şöyle devam etti: "Biz Dörtyol’da bir şantiye kurmuştuk. Demir Çelik’in, Botaş’ın yollarını bile biz yapıyorduk. Hassa’dan, Kömürlükler’den kapımıza gelenleri boş göndermiyorduk. Onlara da yardım ediyorduk. 85 km yol yaptık. Biz belediye başkanlığı dönemimizde halkla istişareye önem verdik ve bazı zamanlarda da halkla imece usulü çalıştık. Dörtyol’da Çarşamba ile Öğülbek arasına bir köprü yapmaya karar verdiğimiz de halkla imece usulüyle çalışıyorduk. Nöbet çizelgesi yaptık ve her öğün bir aile işçilerin yemeklerini yapıyordu. Kimileri ekonomik gücüyle, kimileri de bileğinin gücüyle çalıştı ve biz el birliği ile Hatay Valiliği'nin 1 yılda zor yaparsınız dediği köprüyü 1 ayda tamamladık. İnanmak başarmanın yarısıdır."
            Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da halkın dost eli olduğunu vurgulayan Türkoğlu, "Bugüne kadar kapımıza gelenlere derisinin rengine, nesebine, mezhebine göre ayırt etmeksizin hizmet verdik. Bugünde aynı aşk ve iştahla halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.” diye konuştu.
CİHAN