Türkiye’nin ilk tüp bebeği olan 25 yaşındaki Dilek Katrancı, bir süre önce nişanlandığı Halil Akar’la dünya evine girdi.
Denizli’de yaşayan ve 18 yıl çocuk sahibi olamayan Birsel ve Türkay Katrancı çiftinin tüp bebek sahibi olmaya karar vermesiyle birlikte hayata gelen Dilek Katrancı aradan geçen yılların ardından bu yıl 25 yaşına girdi. Geçtiğimiz aylarda nişanlandığı Halil Akar’la evlenmek için gün sayan Dilek Katrancı sonunda muradına erdi. Seherağaoğullar Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Kalabalık bir topluluğun katıldığı düğüne damat Halil Akar’ın kullandığı arabayla gelen çiftin heyecanlı olduğu görüldü. Basın mensuplarının gösterdiği yoğun ilgiden dolayı şaşkın olduklarını belirten Halil Akar, “Türkiye’nin ilki bende. Çok mutluyuz. Anne ve babasına da teşekkür ederim. Eşime de teşekkür ederim beni seçtiği için. İnşallah hep mutlu oluruz” dedi.
Türkiye’nin ilk tüp bebeği olan Dilek Katrancı ise, “Bu özel günde hepimiz heyecanlıyız. Yıllar sonra ben de bir arzuma kavuştum. Sevdiğim insanı buldum ve onunla evleniyorum. İnşallah her şey gönlümüzce olur ve mutlu oluruz” dedi.
Dilek Katrancı’nın anne ve babası Türkay ve Birsel Katrancı çifti de özel çocuklarının mutlu gününde kendilerinin de çok mutlu olduğunu söylediler.
Çift daha sonra odalarında hazırlıklarını tamamlayarak düğün salonuna girdi. Alkışlar arasında ilk danslarını eden çifte daha sonra yakınları ve arkadaşları da eşlik etti. Hareketli şarkılarla eğlenen Dilek Katrancı ve Halil Akar çifti daha sonra nikah masasına oturdu. Denizli Belediyesi Nikah Dairesi Memuru’nun kıydığı nikahta AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de nikah şahitliği yaptı. Nikah memurunun evlenmek istiyor musunuz sorusuna gelin ve damat 3’er defa ‘Evet’ diyerek cevap verdi. Nikahın ardından Türkiye’nin ilk tüp bebeğiyle evlenen Halil Akar, Dilek Katrancı’nın duvağını açarak alnından öptü.
Düğün daha sonra hareketli şarkılarla gece geç saatlere kadar devam etti.