Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın 4. Ayak yarışı bugün Uşak’ta başladı.
31 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde Uşak'ta Kurtuluş Haftası etkinlikleriyle beraber yapılacak olan Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 4. Ayak yarışlarının sıralama turları bu sabah başladı. Süpermoto A, Süpermoto B, Süpermoto S3, Süpermoto Gençler 85 cc ve Süpermoto Minikler 65 cc kategorilerinde yapılacak olan yarışlardaki sporcular Uşak’ta yeni yapılan piste hayran kaldılar. Türkiye’de ilk defa böyle bir pist olduğunu belirttiler.
Türkiye Motosiklet Federasyonu, motokros komisyon başkanı ve aynı zamanda Ankara temsilcisi olan Mümtaz Pak İHA muhabirine yaptığı özel açıklamada, şunları söyledi:
“Uşak’a geldiğimizde gördüğümüz manzara karşısında çok şaşırdık. Her ne kadar projenin içerisinde yer alsak da son halini görmediğimiz Uşak pisti mükemmele yakın olmuş. Çok güzel bir iş çıkarılmış. Türkiye’de ilk kez böyle bir süpermoto pisti olmuş oluyor. Görünce hepimiz gurur duyduk. Bütün sporcular müthiş keyif alarak burada antrenmanlarını gerçekleştiriyorlar ve yarınki yarışları sabırsızlıkla bekliyorlar. Uşak’ta yapılan bu pist şuan Türkiye’nin en iddialı pisti ve burada birçok organizasyon yapmayı planlıyoruz. Yakın zamanda hedefimiz Uşak’ta Avrupa ve Dünya Şampiyonası düzenlemek. Uşak’ın tanıtımı için çok büyük faktörü olacak bu organizasyonlarda inşallah Uşak’ta kendi içinden bir şampiyon yetiştirebilir. Bu pisti Uşak’a ve Türkiye’ye kazandıran başta Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
1 Eylül Pazar günü yapılacak yarışların sıralaması ise şu şekilde:
BİRİNCİ YARIŞLAR
İlk yarış: 10.45’de Süpermoto Gençler (85cc) yarışı 12 tur.
İkinci yarış: 11.20’de Süpermoto Minikler (65cc) yarışı 10 tur.
Üçüncü yarış: 11.50’de Süpermoto S3 yarışı 16 tur.
Dördüncü yarış: 12.25’te Süpermoto B yarışı 18 tur.
Beşinci yarış: 13.05’de Süpermoto A yarışı 20 tur.


İKİNCİ YARIŞLAR
İlk yarış: 14.00’da Süpermoto Gençler (85cc) yarışı 12 tur.
İkinci yarış: 14.30’da Süpermoto Minikler (65cc) yarışı 10 tur.
Üçüncü yarış: 15.00’de Süpermoto S3 yarışı 16 tur.
Dördüncü yarış: 15.35’de Süpermoto B yarışı 18 tur.
Beşinci yarış: 16.10’da Süpermoto A yarışı 20 tur.

Verilen aralarda sürpriz gösterilerin olacağı Uşak yarışında, son olarak saat 17.00’da ödül töreni ile yarışmalar sona erecek.