İSTANBUL (CİHAN)- 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde oy kullanmak için yurt dışında yaşayan vatandaşların ülkeye girişi devam ediyor. Oy kullanmak için binlerce kilometre uzaktaki Orta Asya ülkesi Nepal'den gelen vatandaşlar, "Türkiye'nni son yıllarda başlattığı demokratikleşme süreci devam etsin diye geldik." ifadelerini kullandı.
12 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimlere geri sayım başladı. İktidar'dan muhalefete, bağımsızlardan, meclise girmek isteyen bir çok parti proganda çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de yaşanan seçim heyecanı, yurt dışındaki vatandaşları da etkisi altına aldı. Vatani görevlerini yapmak için kilometrelerce mesafeden gelen gurbetçiler oylarını kullanıp kısa bir tatil yaptıktan sonra görev yaptıkları ülkelere geri dönüyor.
Seçimlerde oy vermek için gelen son kafile Orta Asya ülkelesi Nepal'den oldu. 18 saat yolculuğun ardından Türkiye'ye gelen, Ferhan Doğrutekin, oy kullanıp tekrar döneceklerini söyledi. Doğrutekin, kafile içinde öğretmenler, ticaretle uğraşan Türkler olduğunu belirtti. Türkiye'nin son yıllarda yaptıkları atılımla yurt dışında çok güçlü bir görünüme kavuştuğunu söyleyen Doğrutekin bu gücün ve istikrarın devam etmesi için 18 saatlik mesafeden Türkiye'ye geldiklerini aktardı.
"İstikrarlı bir hükümet, güzel bir gelecek için geldik" diyen Mahmut Arslan da, Türkiye'de yaşanan demokratikleşme sürecine dikkat çekti. Mahmut Arslan, "Türkiye şu anda bir atlama tahtasına yaklaşmış durumdu. İnanıyorum bu son seçimlerden sonra Türkiye'nin önü daha da açılacak. Türkiye'de devam etmekte olan bir demokratikleşme süreci var. Bunun artması ve daha ileri gitmesi çin bu seçimlerin çok önemli oludğuna inanıyorum. Geleceğimiz, çocuklarımız, Türkiye hatta dünyanın geleceğinde bu seçimlerin önemine inandığımız için geldik ve oyumuzu kullandık." diye konuştu.
10 saat uçak yolculuğu dahil 18 saat seyahatten sonra Türkiye'ye gelebildiklerini belirten İbrahim Tomakin ise şöyle konuştu: "Nepal'den geliyoruz. Oy kullanmaya geldik. Oy kullanıp tekrar döneceğiz. Orada iş yapıyoruz. Aynı zamanda öğretmen arkadaşlar da var. Türkiye yurt dışından çok güçlü görülüyor. Bu gücün, istikrarın devam etmesini istiyoruz. Bu bakımdan karar verdik ve 10 arkadaş geldik oyumuzu kullandık birkaç gün sonra da geri döneceğiz. "
Nepal'den gelen gurbetçi vatandaşları havalimanında yakınları karşıladı. Kilometrelerce mesafenin seçim için de olsa ortadan kalkması en çok yurt dışında yaşayan vatandaşların yakınlarını mutlu etti. Uzun süredir göremedikleri yakınlarını havalimanında karşılayan vatandaşlar hasret giderdi.





CİHAN