Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde devam eden Türkiye’nin 6'ncı yüz nakli yapılan hastası 54 yaşındaki Salih Üslün’ün oğlu Sedat Üslün,"Babam enjektörle besleniyordu. 8 ay önce nakil için başvuru yaptık. Üçüncü aramada şans bize güldü" dedi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Türkiye’nin 6'ncı yüz nakli operasyonu 54 yaşındaki Salih Üslün’e yapılırken, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından saat 07.30’da başlayan ameliyat halen devam ediyor.

FARELERİ KOVALARKEN KAZA GEÇİRDİ
Türkiye'nin yüz nakli yapılan 6'ncı hastası olan Salih Üslün’ün oğlu 26 yaşındaki Sedat Üslün, babasının çok mutlu şekilde geldiğini söyledi. Sevinçle ve umutla Antalya’ya geldiklerini kaydeden oğul Üslün, "Uzun koşuşturmacılarımız sonucunda şu an her şey bizim için iyi yürüyor" dedi. Babasının ateşli silah yaralanması geçirdiğini hatırlatan Sedat Üslün, "Babam 5 sene önce garajda fareleri tüfekle kovalarken kaza ile tüfeğin üstüne düştü. Fareler her şeye zarar veriyordu. Babam kızgınlıkla farelerin üzerine gidiyor. O anda namlunun üzerine düşüyor ve silah patlıyor. O arada yüzünden yaralandı. Babam iki büyük operasyon geçirdi. Antalya’da da enfeksiyon ile ilgili ameliyatı oldu" diye konuştu.

ENJEKTÖRLE BESLENİYORDU
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne 8 ay önce yüz nakli için başvuru yaptıklarını dile getiren Sedat Üslün, "Babam buraya gelirken 'Artık bu yüzden kurtulacağım' diye çok güzel düşünceleri vardı" dedi. Babasının zor bir hayatı olduğunu ifade eden Üslün, "Yeme içme sorunluydu. Biz etrafındaydık hep. Yemek yemesi zor olduğu için enjektörle besleniyordu. Sıvı yiyecekler tüketiyordu” şeklinde konuştu.

HASTANE DAHA ÖNCE İKİ KEZ ARAMIŞTI

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin yüz nakilleri ile ilgili haberlerini televizyondan gördüklerini kaydeden Sedat Üslün, "Buraya gelmeden önce bizi kabul etsinler diye Prof.Dr. Ömer Özkan’a mektup yazdık. Bizi kabul ettiler. Umudumuz hiç yitirmedik. Ara ara üniversite bizi arıyordu. 'Bekleyin' diyorlardı. Biz hep çağrılmayı bekliyorduk. Üniversitenin yüz nakli bekleyen hastaları arasında ilk 5 içindeydik. Bizi iki kez aradılar. Üçüncüde yüz çıktı. Çok mutluyuz" dedi.
54 yaşında ve iki çocuk babası Salih Üslün’ün Türk Telekom’dan emekli olduğu öğrenildi.

AİLE ORGANLARI VE YÜZÜ BAĞIŞLADI

İki gün önce Antalya’da motosikletiyle kaza yapan ve dün kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın organları ve yüzü ailesi tarafından bağışlandı.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekontsrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ömer Özkan, 8 saat süren operasyonla Turan'ın tüm saçlı derisi, göz kapakları, alt ve üst çene, burun, dilin yarısı başarıyla alarak, saat 07:30’da ameliyata girdi.