Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi’nin düzenlediği, "Türkiye ve dünya ekonomisindeki son gelişmeler" adlı toplantıda, sanayici ve işadamları ile bir araya geldi. Dedeman Otel’de düzenlenen toplantıya Bakan Zeybekci’nin yanı sıra AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, davetliler ve çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı. MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, burada yaptığı konuşmada, ülkenin içinde bulunduğu siyasi atmosfere rağmen büyümeye devam ettiğini belirterek, “Ülkemiz, bugün terör belası ile yüz yüzedir. Ancak biz devletimize inanıyor ve güveniyoruz. Biz ülke olarak 12 Eylül öncesinde bundan da ağırları ile karşılaştık, 28 Şubat’ta yapılanlar ortadadır, 27 Nisan’da Türkiye’nin büyümesine engel olunmuştur. Ancak biz bunların hepsinin üzerinden geldik. Bununda üstesinden gelinecektir. 2 yılda ülke olarak 4. kez seçime gitmemize rağmen ve şuan seçim hükümeti ile yönetilmemize rağmen ekonomimiz bası hasarlar görse sağlam bir şekilde ayakta kalmaya devam ediyor.  Birilerini şaşırtarak büyümeye devam ediyoruz.  1 Kasım seçimlerinde bütün vatandaşlarımızı demokratik hakkı olan oy kullanmaya davet ediyoruz ve sandıktan çıkacak sonuçlara ülke olarak saygı duymalıyız” dedi.

Olpak: “En önemli unsur güven ortamı”

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, geçen hafta uluslararası bir finans kurumunun temsilcilerini İstanbul'da ağırladığını anlattı. Finans temsilcilerinin Türkiye'nin içeride ve dışarıda yaşadığı sorunları sıralayarak, ülkenin bunlarla nasıl başa çıktığını sorduğunu kaydeden MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, “Utanmasa 'Bu kadar uğraşıyoruz, hala niye batmadınız?' diyecekler. Bu soruyu iyi anlayıp bundan sonraki hareketleri bu sorular çerçevesinde değerlendirmemiz gerekir" diye konuştu. Olpak, “İş alemini temsil eden ekonomi aktörlerinin ihtiyacı olan en önemli unsur güven ortamıdır. Güven ortamını sağlayan en önemli faktör de siyasi istikrardır. Hamdolsun onun getirdiği altyapıyla bugün makroekonomik dengelerimiz de ciddi bir şekilde ayakta" dedi.

Bakan Zeybekci: “Türkiye onların işine gelmeyen performans gösteriyor”

Bakan Zeybekci de, Türkiye'nin reformlar gerçekleştiren bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye'nin reformlarda ve teşviklerde adımlar atan bir ülke haline geldiğini ifade eden Bakan Zeybekci, "Teşviklerle ve yatırımlarla ilgili Türkiye olarak, Ekonomi Bakanlığı olarak kişiye özel ceket diker gibi kararlar alırız, yeter ki siz bize ulaşın ve gelin. Verdiğimiz teşviklerle ve diğer gösterdiğimiz performansla Türkiye dünyanın 18.  Avrupa'nın 7. büyük ekonomisi oldu" dedi. Türkiye'nin 2015'te dünyanın en hızlı büyüyen 7. ekonomisi olduğunu vurgulayan Zeybekci, "Bazılarının bir türlü görmek istemediği, sadece her sabah televizyon kanallarına çıkarak, içleri güçleri ‘FED faizleri ne yapacak?’, ‘Ne olacak bu TL'nin hali, kurun hali?’, onu konuşuyorlar. Onun dışında Türkiye'nin ekonomik değerleri ve ekonomik yapısıyla ilgili bir şey söylemiyorlar. Söylemezler, çünkü doğruyu söylemek istemezler veyahut da Türkiye onların işine gelmeyen performans gösteriyor, ondan" diye konuştu.

Bakan Zeybekci: “Yerimizde durmayız”

Birilerinin bilgi, birilerinin teknoloji, birilerinin de pazarlama ağları ve modasını ürettiği dünyada; Türkiye'nin bugüne kadarki edilgen haline devam edemeyeceğini anlatan Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı: “Diyoruz ki artık Türkiye yeniden çizilen dünya haritasında, bu haritayı çizen etken ülkelerden biri olur. Zaten kavga bundan çıkıyor. Şu anda Ortadoğu ve etrafımızda, enerji ve ham madde kaynaklarının dünyadaki en yoğunlaştığı ve en zengin olduğu coğrafyada haritalar yeniden çizilirken Türkiye'ye şu deniliyor: 'Biz bu haritaları çizeceğiz, sen de kendi sınırları içinde kendi problemlerinle uğraşacaksın, biz de sınırları çizeceğiz' Biz buna diyoruz ki ‘olmaz’, ‘harita çizilirse, biz o haritayı çizen ülkelerden oluruz’ diyoruz. Ülkeleri işgal etmek anlamında söylemiyoruz, 'Dizayn edilen yeni ekonomi dünyasında Türkiye olarak biz de etken ülke oluruz' diyoruz. ‘Yerimizde durmayız’ diyoruz."