Kurulan hükümeti ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin Ekonomi Bakanlığı görevine getirilmesini değerlendiren Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin ekonomi bakanlığı görevine getirilmesinin ülke adına büyük kazanç olduğunu söyledi .
Başkan Subaşıoğlu, “Sayın Zeybekci’nin Ekonomi Bakanlığı görevine getirilmesiyle Denizli, Ankara'da birinci masada yerini aldı. Denizli’ye verilen hizmetler kat kat daha da artacaktır.  Bugün Denizli adına  gurur verici bir gün. Nihat Zeybekci'nin hangi projelere imza attığı, Denizli'de yaptığı hizmet ortadadır. O’nun bu göreve getirilmesi Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın güveninin eseridir. Ekonomi yönünden bu gelişme, önümüzdeki günlerde piyasaya olumlu olarak yansıyacaktır. Reel sektörün daha da önü açılacaktır. Hem Türkiye hem de Denizli kazanacaktır” dedi.
“Başkanlık sistemine geçiş süreci hızlanacak”
Kurulan yeni hükümetin Başkanlık sistemine geçiş anlamında büyük önem taşıdığını da söyleyen Başkan Subaşıoğlu, “Bu kabine ile yaşanan en önemli gelişme, Başkanlık sistemine bir adım daha atılmıştır. Artık daha hızlı bir şekilde Başkanlık sistemine geçilecektir. Başkanlık sistemine geçiş bugün itibari ile başlamıştır" dedi.