AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte gerçekleştirdiği Brüksel ve Tataristan temaslarını değerlendirdi. Ülkeler arası ticari ve siyasi gelişmeler bakımından bu ziyaretin son derece önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Tin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte gittiği Brüksel'de, Türkiye’yi ve 15 Temmuz’da yaşananları anlattıklarını söyledi. Milletvekili Şahin Tin, “Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ile birlikte Brüksel’de ve Tataristan’da son derece verimli temaslarda bulunduk.
Brüksel temaslarımızda ticari, ekonomik ve siyasi anlamda üst düzey devlet yetkileriyle istişarelerde ve paylaşımlarda bulunmanın yanı sıra Türkiye’nin sivil demokrasi zaferi ile Türkiye ekonomisinin yaşanan 15 Temmuz darbe sürecinin hemen ardından tüm olumsuz şartlar ve gelişmelere rağmen dimdik sağlam bir şekilde durduğunu birçok ortamda kamuoyuna aktarma fırsatını bulduk” dedi.

Türkiye, Avrupa’ya Verdiği Her Sözü Tuttu!

Brüksel temaslarının Türkiye’nin ekonomik anlamda hazırlık dönemi olarak dizayn edildiği bir antlaşma olan Gümrük Birliği Antlaşması'nın karşılıklı olarak canlandırılması konusunda son derece önemli bir adım olduğuna da dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin, “Türkiye, Avrupa’yla karşılıklı olarak attığı tüm imzaların her zaman arkasında durdu. Ancak Avrupa bu konuda tek taraflı anlam verilemeyen bir duruş sergilemeyi tercih etti. Türkiye, oyalanacak ve sıradan sözlerle avutulacak bir ülke değildir. Avrupa, bu durumu görmek zorunda. Bunun için Gümrük Birliği antlaşmasının genişletilerek birçok alanda yeniden güncellenmesi ve harekete geçirilmesi ile Türkiye’nin de aktif rol aldığı bir sürece girilmesi bakımından bu ziyaret daha da büyük bir anlam kazandı. Sayın Bakanımızın da görüşmelerde belirttiği gibi Türkiye Dünya’nın en büyük 18’inci ülkesi. Dünya’nın en hızlı büyüyen ülkelerinden de biri. 2008’deki global krizden sonra Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde çalışan sayısı 4 milyon azalırken, Türkiye’de ise 7 milyon arttı. Bu ve benzeri göstergeler, Avrupa’nın da artık Türkiye’ye karşı sorumluluklarını yerine getirmesini zorunlu kılacaktır” dedi. 

Türkiye’nin Gönül Coğrafyası Çok Büyük!

Türkiye için önemli olanın Avrupa Birliği'nde yer almak olmadığını, yaşam standartlarını Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin de üstüne taşımak olduğunu belirten Milletvekili Tin, “Türkiye seveni çok,