Pamukkale, tarihi günlerinden birine daha ev sahipliği yapacak. Dünya’da tek olan turistik merkez 22 Nisan Pazar günü, Türk Hava Kuvvetlerinin “Türk Yıldızları”nı ağırlayacak. Dünyada sesten hızlı savaş uçaklarıyla ve 8 uçaklı formasyonla gösteri yapan tek tim olan Türk Hava Kuvvetleri (THK) akrobasi timi Türk Yıldızları, Pazar günü Pamukkale semalarında görsel bir şov yapacak. Vali Abdülkadir Demir, Pazar günü Pamukkale’ye girişlerin ücretsiz olacağını söyleyerek, herkesi Pamukkale’ye davet etti.

   Türk Yıldızlarının akrobasi gösterisi öncesi, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap’ın katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

   Toplantıda konuşan Vali Abdülkadir Demir, halkımızı tarihi güne tanıklık etmek için Pamukkale’ye beklediklerini söyleyerek, “22 Nisan 2012 Pazar günü saat 12.00’da Türk Hava Kuvvetlerimize bağlı ‘Türk Yıldızları’ akrobasi timi Pamukkale semalarında gösteri yapacaklar. Gösteri için Ege bölgesi başta olmak üzere tüm halkımızı Pamukkale’ye davet ediyoruz. Vatandaşlarımız Pamukkale’ye girişlerini KUZEY Kapısından ÜCRETSİZ olarak yapacaklar. Gösterinin gerçekleşeceği gün için bütün kurum ve kuruluşlarımız hazırlıklarını yaptılar. İnanıyorum ki Denizli için çok güzel bir aktivite olacak. Tüm Denizlileri bu tarihi güne destek vermesini ve Pamukkale görüntüleriyle birlikte Türk Hava Kuvvetlerimizin dünyada çok iddialı olan gösterilerini izlemek üzere davet ediyoruz” dedi. DSC 4718

   Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap da, Denizli halkını gösteri alanında görmekten mutluluk duyacaklarını söyleyerek, “En büyük arzumuz bütün Denizli halkının Pamukkale’de olması ve bu gösteriyi izlemesidir” dedi.

   Belediye Başkanı Osman Zolan, belediye olarak vatandaşlarımızın Pamukkale’ye ulaşım ve taşınmalarının ücretsiz otobüs seferleriyle sağlanacağını söyleyerek, “Pazar günü göz bebeğimiz olan Türk Yıldızlarımızın cesaretli ve olağan üstü yeteneklerini sunduğu aynı zamanda görselliğin hat safhaya ulaşacağı bir ortam oluşacak. Ben Ege bölgesi başta olmak üzere tüm halkımızın hem Pamukkale’yi ziyaret etmeleri hem de gösteriyi izlemeleri için davet ediyorum” dedi.

   22 Nisan 2012 Pazar günü, UNESCO’nun dünya miras listesinde yer alan Pamukkale semalarında görsel bir şov yapacak olan Türk Yıldızlarının gösterisi saat 13.00’da başlayacak. Pamukkale Ören Yerine girişlerin KUZEY Kapısından ÜCRETSİZ yapılacak olması nedeniyle izdiham yaşanmaması ve vatandaşlarımızın gösteri saatinde traverten bölgesinde olmaları için önlemlerini önceden alıp erken saatlerde bölgeye gelmeleri ayrı bir önem taşıyor. Pamukkale Ören Yerine sabah erken saatlerde gösteri öncesi gelen halkımıza yönelik olarak halk oyunları, müzik şöleni ve çeşitli aktiviteler düzenlenecektir.