Türk bayraklarıyla Alanyazı Meydanını dolduran Buldanlılar Mehter Takımının marşlarıyla coştu. Buldanlı vatandaşlar okunan Kuran’ı Kerim ve dualara katıldılar.

MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, MHP Buldan İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul, Buldan Ülkü Ocakları Başkanı Fikret Aksoy ile MHP’li Belediye Meclis üyeleri ile vatandaşların katıldığı "Türk’ün Zafer Yürüyüşü" etkinliğinde bir konuşma yapan Başkan Tuğrul, Anadolu coğrafyasının ilelebet Türk yurdu olarak kalacağını ifade ederek “ Vatan, millet, bayrak, ezan uğrunda şehit olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad makamları cennet olsun” dedi.

Törende daha sonra söz alan MHP Buldan İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Demircioğlu’da “Türk kadınının savaşta ve barıştaki rolü çok önemlidir. Sonradan bize yakıştırılmış Arap adetlerinin İslam sanma hastalığımız Türk hanımlarını zayıf birey haline getirmiştir. Bu yüzden Mustafa Kemal Atatürk’e biz Türk kadınlarına toplumda hak ettiği yeri sağladığı için Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Törende daha sonra Mehter Takımının marşlarıyla fener alayına katılan vatandaşlar Türk bayraklarıyla, Buldan caddelerinde yürüyüşe katıldı.