15 Temmuz'un dünya demokrasi tarihine 'Türk Milleti'nin Devrimi' olarak geçeceğini belirten Bakan Zeybekci, "Milletin demokrasi devrimi; Ak Partilisi, CHP'lisi, MHP'lisi, Alevi'si, Sünni'si ile 79 milyonun devrimidir" dedi. 

Ekonominin, hükümetin sapasağlam olduğunu anlatan Zeybekçi, 'İdam' diye seslenen kalabalığa, "O hainlerden öyle bir hesap sorulacak ki, 'Keşke 5 kere geberseydim' diye dua edecekler" dedi. Zeybekci, darbe girişiminde bulunanlar için ise, "Onlara it demek bile köpeklere hakaret olur" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çardak İlçe Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişiye seslendi. 'Milli İradeye Sahip Çık' mitingine Nihat Zeybekci'nin yanı sıra Denizli Ak parti Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı. Bakan Zeybekci'den önce Denizli milletvekilleri de halka seslenip darbe girişimini kınadı, verilen demokrasi mücadelesini anlattı. 

Çardak'ın 15 Temmuz gecesi demokrasi destanı yazdığını söyleyen Zeybekci, darbe girişimi sırasında yaklaşık 250 şehit verildiğini 1500 kadarının yaralandığını, bunların asla unutulmayacaklarını ifade etti. Bakan Zeybekçi, şunları söyledi:

"Onların yeni ilelebet bu milletin kalbinde olacak. Hükümet olarak onlar için bu ülkede gereken her yerde bu ülkede onların isimlerinin hayırla yad edilmesi için gereken her şeyi yapacağız. O gece Çardak başka bir güzeldi. O gece Çardak'taki yiğitlerim başka bir yiğitti. Hanım kardeşlerim de başka bir yiğitti, Nene Hatun'du. Kardeşlerim de Müftü Ahmet Hulusi'ydi. İlçe Başkanım beni aradığında durumu anlattı. Önceden haberimiz vardı. 'Denizli'den çıktılar, geliyorlar' derken niyetlerini anladık. Ona, 'Havaalanına gitmeyecekler. Onlar havaalanına girdelerse sen öldün, sen şehit oldun. Ancak öyle girecekler' dedim. Allah ondan, hepinizden razı olsun. Bu kolay bir şey değildir. Çıkacaksın askeri araçların önüne, dur diyeceksin." 

Zeybekci, darbe girişimine karşı AK Partili, CHP'li, MHP'lisi 79 milyonun devriminin gerçekleştğini vurguladı, "Alevisi, sünnisi, Kürdü, Türkü ile 79 milyonun devrimidir. Bu demokrasi devrimi 79 milyonun devrimi olarak tarihe geçecek" diye konuştu. Ekonominin sağlam olduğunu belirten Zeybekci, "Burası artık sağlam dedik Denizli, hainler toparlandı, inlere hücrelerine gönderildi. İşimiz Ankara'da. Ankara'da Allah'ın izniyle Ankara sağlam, hükümet sağlam, meclis sağlam, Cumhurbaşkanımızda aslanlar gibi Başkomutanımız da işinin başında" diye konuştu.

DHA