Başkan Zolan, “Kadınlarımız 82 yıldır olduğu gibi gelecekte de Türk siyasi hayatında aktif bir şekilde var olacak, Türkiye’yi şekillendirecektir” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 82’nci yıldönümü ve Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Cumhuriyetin en büyük kazanımlarından bir tanesinin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınması olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’yi modern bir ulus devlete dönüştürmek için gerçekleştirdiği en önemli inkılaplardan bir tanesi de Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanımasıdır. Türk kadını seçme ve seçilme hakkına, günümüzde ‘gelişmiş demokrasi’ olarak anılan birçok Avrupa ülkesi kadınlarından önce sahip olmuştur. Bu, Cumhuriyetimizin kadınlara verdiği değeri ve Türk demokrasisinin sağlam temelini gösteren en önemli kanıtlardan bir tanesidir” dedi. 

Türk kadınının tarih boyunca saygın ve etkin bir konumda olduğunun altını çizen Başkan Zolan, “Kurtuluş Savaşı’ndaki topyekün mücadelenin kazanılmasında büyük rol oynayan kadınlarımız, 5 Aralık 1934’te seçme ve seçilme hakkı elde ederek Türkiye’nin aydınlık geleceği için de önemli bir görev üstlenmiştir. Kadınlarımız 82 yıldır olduğu gibi gelecekte de Türk siyasi hayatında aktif bir şekilde var olacak, Türkiye’yi şekillendirecektir” ifadelerini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların her zaman yanında olup, pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Annelerimiz, eşlerimiz, kızlarımız ve kardeşlerimiz olarak, bitmek bilmeyen bir özveriyle yanımızda olan kadınlarımızın, seçme ve seçilme hakkı elde etmelerinin 82’nci yıldönümünü ve Kadın Hakları Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.”