Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, “Türkiye Yatırım Haftası 2” etkinliklerine katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ye gitti. Oda ve borsa başkanlarının da yer aldığı heyette, çok sayıda işadamı bulunuyor.
21 Ekim 2013 tarihinde ABD’de başlayan “Türkiye Yatırım Haftası 2” etkinlikleri, 26 Ekim 2013 tarihine kadar sürecek. ABD’nin Los Angeles, San Francisco, Seattle ve Chicago kentlerinde gerçekleştirilen programlarda; Türkiye’deki yatırım imkanları, ABD’deki fırsatlar ile ülkelerin karşılıklı ticari ve ekonomik işbirlikleri ele alınıyor.
21 Ekim 2013 tarihinde Los Angeles’daki UCLA Anderson İşletme Fakültesi toplantısı, International Lease Finance Corporation CEO’su Henri Courpron ve Los Angeles World Affairs Council ile gerçekleşen toplantıyla başlayan etkinlikler, bugün (22 Ekim) San Francisco’da, General Elektrik ve şirketlerle, Intel Başkan Yardımcısı John Davies, Cisco Başkanı Gary Moore ve Uber Technologies ile yapılacak görüşmelerle devam ediyor.
23 Ekim Çarşamba günü Seattle’de Microsoft yetkilileriyle toplantı ve Seattle World Affairs Council ve Trade Development Alliance of Greater Seattle ile yuvarlak masa toplantısı yapılacak.
24 Ekim Perşembe günü Chicago’da Chicago Emtia Borsası (CME) açılış seansı ve liderleriyle toplantı, Alpha Teknolojileri ev sahipliği yapılan Uluslararası Güneş Enerjisi Ticaret Fuarı incelemesi, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (ISPAT) ev sahipliğinde kurumsal ve finansal temsilciler ile yuvarlak masa toplantısı ve Tishman Speyer ile görüşmeler gerçekleştirilecek.
25 Ekim Cuma günü Chicago’da UPS ile toplantı ve Chicago World Affairs Council ile görüşmelerle temaslar son bulacak.