Türkiye’den hacı olmak için kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi, son dönemde artış gösteren terörü lanetledi. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın kabrinin de bulunduğu Suudi Arabistan’ın Medine şehrindeki Ravza-i Mutahhara’dave Uhud Savaşı’nın yapıldığı alanda el açıp dua eden hacılar, daha önce okudukları Kur’an-ı Kerim hatminin duasını da yaptı, şehitlerin ruhuna hediye etti.
Alwaha Turizm ile hac vazifesini yapmak üzere Suudi Arabistan’a giden İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir, Manisa ve Düzce’den toplam 720 hacı, ülkemizdeki terör olayları nedeniyle şehit düşen asker ve polisleri unutmadı. Mekke’den önce Medine’de Mescid-i Nebevi’de ibadetlerine devam eden hacı kafilesi, Kuba Mescidi, Mescid-i Kıbleteyn, Baki Mezarlığı, Uhud Şehitliği, Bedir Şehitliği ve Hendek Savaşının yapıldığı yerleri ziyaret etti.
Mescid-i Nebevi’deve Uhud Savaşı’nın yapıldığı yerde bir araya gelen Türk hacılar, Manisa Minder Turizm Şirketi Din Görevlisi Harun Yüksel’in yaptığı duaya kalpten katıldı. Din görevlisi Harun Yüksel, “Ya Rab, sana okunan Kur’anlar hürmetine, ülkemize musallat olan, memleketimizi bölmeye çalışan iç ve dış mihrakları, zalimleri, terörü lanetliyor ve bu felaketlerden sana sığınıyoruz. Bunları da sana havale ediyor ve kahhar isminle kahretmeni diliyoruz” diye dua etti.
Mescid-i Nebevi’den sonra Uhud Savaşı’nın yapıldığı alanda bir kez daha ellerini semaya açan hacılar, Türkiye’de daha önce okunan onlarca hatmi şerifin duasını yaptı. Yapılan hatimlerin her biri ülkemizde terör eylemleri sonucu şehit olan asker ve polislerin ruhlarına hediye edildi. Türkiye’de ailelerin ocağına ateş düşüren, tüm milletin yüreğini dağlayan terör olaylarının son bulması ve ülkenin huzura kavuşması temenni edildi. Uhud programına İzmir’den Akyol, Balıkesir’den Hacet, Manisa’dan Minder, Düzce’den Hidayet Turizmin hacıları katıldı.