15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Denizli İl Müdürü Mehmet Korkmaz, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Murat Şen, Denizli Pamukkale TURSAB Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, acente ve sektörün temsilcileri Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci'yi ziyarette bulundu.
Korkmaz ziyarette yaptığı konuşmada, Turizm Haftası'nı turizmcilerin bayramı olarak algıladıklarını belirterek, "Dünya turist sayısına baktığımızda 2002-2014 yılları arasında turist sayısında yüzde 66 bir artış olduğunu görüyoruz. Ülkemize baktığımızda bu artış oranının yüzde 179'lara ulaştığını, turizm geliri anlamında yüzde 45 olan dünya turizm geliri artışının ülkemizde yüzde 191'i bulduğunu görüyoruz. Bu rakamlar ülkemiz turizmi için sevindirici. İlimiz turizmine baktığımızda aynı şekilde olumlu derecede yansıdığını görüyoruz. 2002-2014 döneminde Denizli'ye gelen turist sayısında yüzde 63 artışla 2 milyon 785 turist geldiğini görüyoruz" dedi.
Başkan Vekili Değirmenci ise, kent turizminde hedeflerin sorgulaması gerektiğini belirterek, Denizli'nin dünya standartlarını yakalayabilen bir şehir olması gerektiğini, alt ve üst yapı çalışmalarında ciddi mesafeler alındığını söyledi. Turizmi desteklemek için pek çok etkinliğe imza attıklarını da bildiren Değirmenci, Laodikya antik kenti kazılarına desteklerinin devam ettiğini kaydetti.