Denizli’nin turizm değerlerinin tanıtıldığı fuara katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Türkiye ve dünyayı; hem klasik hem modern anlamda turizm çeşitliliğine sahip olan Denizlimize davet ediyoruz” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir'de gerçekleştirilen 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresine katıldı. Denizli’nin tanıtımına katkıda bulunarak kent turizmini geliştirmek amacıyla stant açan Denizli Büyükşehir Belediyesi, fuara damgasını vurdu. 36 ülkeden ve 60 ilden toplam 1179 katılımcının bulunduğu fuarda en çok ziyaret edilen stantlardan biri olan Büyükşehir Belediyesi standında; Beyaz cennet Pamukkale başta olmak üzere Denizli’nin tüm turizm değerleri tanıtıldı. Stantta, Teleferik ve Bağbaşı Yaylası Oteli ile birlikte Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneğine (DENTUROD) üye 10 büyük otel de yer aldı.

“Denizlimiz bir turizm kenti”

Fuarda Denizlili firmaları ve kamu kurumlarını Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ile birlikte ziyaret eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizlimiz bir turizm kenti. Şunu net olarak söyleyeyim; Denizli, bir ülkede bulunabilecek imkanların hepsine tek başına sahip olan bir şehir. Pamukkalesi, termal suları, yaylarları, antik kentleri, doğal güzellikleri, el sanatları, Yatağan palası, Buldan evleri, Buldan ve Kızılcabölük dokumaları, tekstili ve sanayisiyle sayısız zenginlikleri barındıran bir kent. Türkiye ve dünyayı; hem klasik hem modern anlamda turizm çeşitliliğine sahip olan Denizlimize davet ediyoruz. Şehrimizin güzelliklerini Denizli dışındaki insanların da görmesi gerekir düşüncesiyle; fuarın Denizlimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi

8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilen 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın katılımı ile açılmıştı.