Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, "Ülkemize has markaların geliştirilebilmesi için çaba içerisindeyiz" dedi. 
TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer’i makamında ziyaret etti. DTO Başkanı Necdet Özer’in makam odasında gerçekleşen ziyarette TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Denizli ile ilgili olarak bilgi aldı. Necdet Özer, Denizli olarak ekonomide lokomotif şehirlerden biri olduklarını belirterek, markalaşma yolunda adım adım ilerlediklerini söyledi. Hulusi Şentürk ise sanayicileri ve işadamlarını yerlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinlediklerini belirterek, "Türkiye’nin hedefleri var. Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi için mutlaka uluslararası alanda kabul edilen markalar yaratmalı. Ancak Türkiye’de sanayicilerimizin büyük bir bölümü markalaşmanın öncelikle işletme standartlarının yükseltmesinden geçtiğinin çok farkında değiller. Uluslararası geçerlilik belgesi alarak marka olunabileceğini zannediyorlar. Oysa bu belgeler diploma gibi cebe konan belgelerdir. Bundan sonra sizi markalaştıracak olan, sizin işletmenizin ortaya koyduğu standartları da aşan kalite düzeyleridir. Bu kalite düzeyleri işletme standartlarına dönüşmesi ve bunun üzerinden de marka belgelendirilmesine geçilmesi gerekir" dedi.
Bu konularda sanayi ve ticaret odalarıyla işbirliği içinde olduklarını ifade eden Şentürk, "Türkiye'nin öncelikli ve stratejik, ülkemize has markaların geliştirilebilmesi için çaba içerisindeyiz. Bu sabahtan akşama olacak iş değil. Bunun için bir araya gelerek konuşmamız gerekiyor. Türkiye belli ürünlerden başlayarak, ülkemizi anlatan uluslararası tanınır kalite belge ve markalarını doğurmaya başlayacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından DTO Başkanı Özer, günün anısına TSE Başkanı Şentürk'e horoz heykeli hediye etti.