Aydın il merkezinde yer alan Tralleis Antik Kenti ören yeri sahasında kaçak kazı çalışmalarına başlanmış bir tünel ortaya çıkarıldı. 
Edinilen bilgiye göre; Aydın merkez Kemer Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Tralleis Antik Kenti ören sahası içerisinde koyunlarını otlatan bir vatandaş, henüz kazı çalışmalarının yapılmadığı kuytu bir köşede açılmış çukuru fark edince konuyu güvenlik görevlilerine haber verdi. Olayın ihbar edilmesi üzerine Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden de bölgeye polis ekibi sevk edildi.
Güvenlik görevlileri ve polis ekipleri tarafından yapılan inceleme antik kentteki bir kanalizasyon hattına ait seneler önce ağzı çimento torbasıyla kapatılan ve dışarıdan fark edilemeyen havalandırma boşluğunun açıldığı tespit edildi. Açık çukurdan yaklaşık 2 metre derinliğindeki kanalizasyona inen güvenlik görevlileri, yatay olarak da 1 metre uzunluğunda bir tünel kazıldığını ortaya çıkardı. Olay yerinde yapılan incelemede şüphelilerin bıraktığı iş elbisesi, el küreği, tünele inip çıkma ve toprak tahliye işleminde kullanıldığı tespit edilen bir ip ele geçirildi. Söz konusu havalandırma boşluğu ağzının yaklaşık 2 ay öncede açıldığı, erken fark edilmesi üzerine her hangi bir kazı çalışması yapılamadığı öğrenildi.
Aydın Müze Müdürlüğü ekiplerinin kazı yapılan tünelde inceleme yapacağı ifade edildi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.