Muğla’nın Fethiye ilçesinde 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücünün kullandığı traktörün direksiyonuna, sürücünün yanında oturan yolcunun bastonu takıldı. Kontrolden çıkan traktörün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Gözlerinden rahatsız olan Şaban Yeğen(63), eşi Yüksel Yeğen(60) ile birlikte Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedavi oldu. Tedavinin ardından minibüse binen çift, Seydikemer ilçesine bağlı Döğer köyüne gitti. Döğer köyü ile Yaka köyü kavşağında inen Yeğen çifti, kendilerini almaları için 17 yaşındaki çocukları Özer Yeğen’i çağırdı. Ehliyeti olmayan Özer Yeğen, traktörle anne babasının yanına geldi. Hep beraber traktöre binen aile, Türbe Mahallesi’nde Şaban Yeğen’in bastonunun direksiyona takılması sonrasında şarampole yuvarlandı.

Kaza sonrasında yaklaşık 7 metre boyunca şarampole yuvarlanan traktörde bulunan görme engelli Şaban Yeğen olay yerinde hayatını kaybetti. Eşi Yüksel Yeğen ile traktör sürücüsü oğlu Özer Yeğen ise kazadan yaralı kurtuldu. Yaralılar ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hayatını kaybeden Şaban Yeğen'in cenazesi otopsi için Seydikemer Sağlık Ocağı’na götürüldü.

Seydikemer Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler olayla ilgili soruşturma başlattı. Şarampole yuvarlanan traktör vinç yardımı ile bulunduğu yerden çıkartıldı.

Traktör sürücüsü Özer Yeğen, kaza sırasında yaşadıklarını anlatırken ne olup bittiğini anlayamadığını söyledi. Anne ve babasını eve götürmek için traktöre bindiklerini, sonrasında ise şarampole yuvarlandıklarını kaydeden Yeğen’in hastanedeki tedavisine devam ediliyor.