Denizli’de elektrikli bisikletlerde kask uygulaması yapan ekiplerin kaskını takmadığı için ceza kestiği sürücü, "Polis haklı" dedi.
Denizli Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, elektrikli bisikletlere yönelik uygulamalarını artırdı. Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı şahin ekipleri, gün boyu kentin farklı noktalarında elektrikli bisikletlere yönelik uygulama yapıp hem kaskın önemini sürücülere anlatıyor hem de cezai işlem uyguluyor.
Gazi Bulvarı'nda yapılan uygulamada kask takmadığı için ceza kesilen Mehmet Öztürk isimli elektrikli bisiklet sürücüsü, polisi haklı buldu. Kask kullanmadığı için ceza yediğini belirten Öztürk, "Polis ceza kesmekte yerden göğe kadar haklı. Biz medyayı takip etmiyoruz. Sonunda ne olacak, böyle ceza yiyoruz işte. Burada ceza yiyeceğimize kask alıp taksak daha iyi. Ben bu cezayı ödeyeceğim. Polise neden zorluk çıkarayım ki? Bundan sonra hemen kask alacağım. Hem ceza için 60 TL bayılacağız. Sonra da gidip 60 TL kaska bayılacağız. 120 TL gidecek. Olacağı varmış oldu. Yapacak bir şey yok’’ dedi.
Sürücü, ceza kesildikten sonra elektrikli bisikletine binerek polislerin yanından uzaklaştı.