Ekonomi bakanı Nihat zeybekci Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri basındır. Toplumun gözü kulağı olan basın dördüncü kuvvet olarak çoğulcu demokrasinin en önemli ayaklarından biridir. Haberleriyle, araştırmalarıyla, yazılarıyla çalışan gazeteciler bu sürecin en önemli aktörleridir. Basın sektöründe çalışan gazeteciler; kar, kış, deprem, fırtına, tehlike demeden kamuoyunu bilgilendirebilmek adına özveriyle her türlü ortamda görev yapmakta ve görevlerini büyük bir sorumlulukla yerine getirmektedirler. 

Doğru ve tarafsız habercilik anlayışıyla çalışan basın mensupları; halkın haber almasını sağlarken, adeta bir köprü görevi üstlenerek, halkın sorunlarının düşüncelerinin de yöneticilere ulaşmasını sağlamaktadır. Bilgi çağında basının önemi her geçen gün artmaktadır. Baş döndürücü teknolojik gelişmeler, doğru bilgi ve haberin önemini her geçen gün daha da önemli hale getirmekte, doğru, dürüst, tarafsız ve hızlı haberciliğin saygınlığını her geçen gün artırmaktadır. 

Mesleğin zorluklarına rağmen, üstün bir hizmet anlayışıyla görevlerini yerine getiren basın  çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor,  çalışmalarında başarılar diliyorum.