2004 yılından bu yana hayata geçirdiği birbirinden başarılı projelerle Denizli’yi her alanda yaşanılır bir kent haline getiren Denizli Belediyesi, kent içi ulaşımı daha da konforlu bir hale getirmek amacıyla çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 
2004 yılında adeta iflas eden toplu ulaşım hizmetlerini özelleştirerek Denizli halkının eski ve kullanılamaz hale gelmiş otobüsler yerine yeni ve modern otobüslerle seyahat etmesini sağlayan ve otobüs sayısını 35'ten 105'e kadar çıkaran Denizli Belediyesi, şimdi de toplu ulaşım hizmetlerini daha sağlıklı bir ortamda yapmak amacı ile önemli bir karara imza attı. 
Bu karar uyarınca Denizli'deki kent içi ulaşım hizmetini veren Turex firması, tüm haklarını Denizli Belediyesi'ne devretti. Bundan böyle toplu ulaşım hizmeti söz konusu şirket yerine Denizli Belediyesi tarafından verilecek.
''Vatandaşlarımızın Huzur ve Mutluluğu Her Şeyden Önemli''
Şirket bünyesinde çalışan şoförlerle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Osman Zolan, bir süredir otobüslerle ilgili vatandaşlardan yoğun şikayetler aldıklarını, bu sorunları çözmek amacı ile denetimlerini arttırdıklarını ve yaptıkları fizibilite çalışmasının ardından toplu ulaşım hizmetini Denizli Belediyesi olarak yapmaya karar verdiklerini söyledi. 
Almış oldukları bu kararın tamamen Denizli'nin menfaatine olduğunu kaydeden Başkan Zolan, otobüs hizmetinin kendileri tarafından verilmesi ile Denizli halkının daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yolculuk etme imkanı bulacağını, Denizli'nin her geçen gün büyüyen bir kent olduğunu ve toplu ulaşıma olan talebin de buna bağlı olarak hızla arttığını, kent içinde ulaşım hizmeti veren otobüs sayısını da kısa sürede 150'ye çıkaracaklarını söyledi. 
''Denizlimiz Adına Önemli Bir Karara İmza Attık''
Kent içi ulaşım hizmeti hakkını devralmaları karşılığında hiçbir ücret ödemeyeceklerini de belirten Başkan Osman Zolan, ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması amacı ile yeni otobüsler gelene kadar ilgili şirkete ait otobüsleri kiralama yoluna gittiklerini, daha sonra yeni otobüslerin devreye gireceğini söyledi. Bugün itibariyle kent içi ulaşım hizmetini Denizli Belediyesi'nin vermeye başladığını ifade eden Başkan Zolan, şu ana kadar hiçbir sıkıntının yaşanmadığını da sözlerine ekledi.
Başkan Osman Zolan'dan 150 Yeni Otobüs Müjdesi
Almış oldukları tüm kararlarda önce Denizli'nin geleceğini düşündüklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, kent içi ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması amacı ile söz konusu şirketin otobüslerini satın almayıp, kiralama yoluna gittiklerini; önümüzdeki günlerde yapacakları ihale ile de 150 yeni otobüsü Denizli Belediyesi'nin otobüs filosuna katacaklarını söyledi. 
Yeni otobüslerle birlikte Denizli'de toplu ulaşım konusunda hiçbir sıkıntının yaşanmayacağını belirten Başkan Osman Zolan, ''Almış olduğumuz bu karar, önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz ulaşım projelerinin de önünü açmış oldu. Denizlimiz bundan böyle toplu ulaşımda tüm Türkiye'de örnek gösterilen bir kent olacak. Halkımız her zaman olduğu gibi yine bize inansın ve güvensin'' dedi.