Aralık 2013'te kent içi otobüs ulaşım hizmetini bünyesinde vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, son model, konforlu araçlarla Denizli halkına kusursuz bir hizmet sunabilmek için gayret sarf ederken, eğitim çalışmalarını da aralıksız olarak sürdürüyor. 5 günlük eğitim kapsamında sürücülere araç tanıtım ve sürüş tekniği eğitimi verildi. 
Eğitimlerde, karayolu trafiğinde güvenliğin arttırılması, doğru sürüş tarzı, doğru sürüş davranımı, aktif/pasif emniyet sistemlerinin doğru işletimi sayesinde trafik kazalarının azaltılması, ekonomik sürüş tekniği ve araç tanıtımı konularında uzaman eğitmenler tarafından bilgiler sunuldu.  Eğitimle yaşanabilecek muhtemel kaza ve sıkıntılarında önüne geçilmesi hedefleniyor. 

"Ulaşımda yeni projeler olacak"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ulaşımda her zaman riskler bulunduğunu belirterek, büyükşehir olarak buna karşı tedbir almakla görevli olduklarını kaydetti. Tedbirlerden bir tanesinin eğitimler olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Trafik güvenliği için bugüne kadar bir çok tedbir aldık ve almaya da devam ediyoruz. Gerek Emniyet Müdürlüğümüzle gerekse araç firmalarıyla eğitim çalışmalarımız oluyor. Yapılması gereken her şey yapılıyor" diye konuştu.  
8 Eylül'den itibaren otobüslerde Denizli Kart kullanılacağını hatırlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "İnsanın alacağı tüm önlemleri alıp, gerekli bütün eğitimleri veriyoruz. Denizli Kart sistemi de bu önlemlerden bir tanesi. Ulaşımla ilgili yeni projelerimiz olacak. Vatandaşlarımızın taleplerine göre yeni uygulamalar yapacağız."