Denizli’nin Kale İlçesindeki okullar TKY’de (Toplam Kalite Yönetimi) denizli il birincisi oldu. Ekip dalında il birincisi olan Kale İlköğretim Okulu, Kale İlçe Kaymakamı Serap Ömen ve Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım tarafından ziyaret edildi.
Kale Kaymakamı Sayın Serap Özmen: “Başarılı olmak ve gelecek günlere güvenle bakmak eski yönetim anlayışı ile mümkün değildir. Bilgi çağında yeni yönetim anlayışı olan yönetişim kavramı bir adım öne çıkmıştır. Bu okulumuzda da yönetişim anlayışını görmekteyiz. TKY yönetim anlayışında tüm taraflarla işbirliği içinde çalışmak önemli bir ilkedir. Kale İlköğretim Okulumuz da Milli Eğitim Bakanlığının her yıl düzenlemiş olduğu TKY yarışmasında “Ekip” dalında  94 puanla il birincisi olmuş ve ilimiz Denizli’yi 31 Mayıs 2012 tarihinde Ankara’daki yarışmada temsil edecektir. Bu okulumuzda grup çalışması, karşılıklı güven ve çok yönlü iletişim sistemini görmekteyiz. Artık, hedef Türkiye’de ilk üçe girmektir. Bu katılımcı anlayışlarından dolayı okul yönetimi ve personeline teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.”dedi.
 İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım: “Kale ilçesi olarak her yıl bakanlığımızın düzenlemiş olduğu TKY yarışmalarına katılmakta ve başarılı olmaktayız. 2007 yılından itibaren İlçemiz Kale’deki okullar ilk üçte yer almaktadır. Geçen yıl Cumhuriyet YİBO “Kurum” dalında birinci olmuştu. Bu yıl da Kale İlköğretim Okulumuz Ekip dalında birinci oldu. Okul yöneticilerimize ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”dedi.
2011 Yılı “Toplam Kalite Yönetimi Süreci’ne ilimiz merkezinden ve ilçelerden dereceye girerek, Kurum dalında 22 Okul; ekip dalında ise 19 ekip katıldı. Bu raporlardan 1. olanlar bakanlığa gönderilecek, 2. ve 3. olanlar ilde değerlendirilecektir.