SİVAS (CİHAN)- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Türkiye'de denenmemiş tek parti biziz. İktidara gelirsek Kandil'i söndüreceğiz, İmralı'yı susturacağız. Bankaları boşaltanlar, yavrularımıza kurşun sıkanlar için idamı geri getirmek boynumuzun borcudur." dedi.

BBP, merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi Şarkışla’da miting düzenledi. Hüzün ve gözyaşı ile başlayan mitingde, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu vatandaştan oy istedi.
Şarkışlalıların yoğun ilgi gösterdiği mitingde Muhsin Yazıcıoğlu anıldı. Yazıcıoğlu’nun baba ocağı Şarkışla’da Postane arkasında düzenlenen mitinge partililer ve vatandaşlar katıldı. Partililer miting alanına, mehter takımının marşları eşliğinde geldi. Miting başlamadan önce şarkıcı Osman Öztunç 'Muhsinler Ölmez' şarkısını seslendirdi. Miting alanında coşkuyla karşılanan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Sivas milletvekili adaylarını halka tanıttı.
Konuşmasında, iktidar ve muhalefet partilerine yüklenen Topçu, seçim meydanlarındaki üslubu da eleştirerek Şarkışlalılara hepsinin denendiğini ama halkın isteklerine cevap veremediklerini belirtti.
Topçu, "Kemal Kılıçdaroğlu Hakkari'de PKK'yı, Diyarbakır'da KCK'yı, Ankara'da ise başka düşünceleri dillendiriyor. Biz iktidara gelirsek bir kesimin değil Türk ve İslam coğrafyasının iktidarı olacağız. Onlar seviyelerini düşürerek, kavga dövüş ile siyaset yapıyorlar. Biz halkımızı birleştireceğiz, kardeşçe yaşayacağız. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hatırası için her evden bir oy istiyoruz." diye konuştu. Programda, Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu gözyaşlarına hakim olamadı. Mitingin ardından partililer ilçede konvoy yaptı.
CİHAN