TRABZON (CİHAN)- Trabzon’un Tonya ilçesinde, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yapmış oldukları yıl sonu sergisi, Feride-Ahmet Şener İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonu'nda törenle açıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende konuşan Kaymakam Şenol Turan, “Halk eğitimi merkezleri sadece nakış yapılan veya giyim kursları verilen yerler olmaktan çok, her yaşa, her ilgiye ve çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimlerin verildiği hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüşmüştür. 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında 27 meslek kursu, 145 genel kurs ve 25 okuma yazma kursu açılmıştır. Halk Eğitim Merkezimiz başarılı çalışmalara imza atarak, Teknoçenti isimli laptop çantaları büyük ilgi gördüğünü ve bu projelerinde birincilik kazanmıştır." dedi.
Tonya Kaymakamı Turan, 'Ana Kız Okuldayız' kampanyasında yüzde 62'lik oran yakaladığını ifade ederek, bu serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Tonya Halk Eğitimi Merkezi gitar ve bağlama kursiyerleri birbirinden güzel türküleri seslendirmelerinin ardından kursiyerlere belgeleri verildi.
CİHAN