CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde konutların yapılacağı alanları İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne sordu. Müdürlük verdiği cevap yazısında, arsa konusunda yaptıkları yazışmalardan hiçbir sonuç alamadıklarını bildirdi.

Basmacı, seçimlerden önce oy kaygısıyla açıklanan projenin 6 ayda fos çıktığını söyledi. TOKİ’nin Denizli 25 bin konut Projesiyle ilgili hiçbir planlamasının da bulunmadığını ifade eden Basmacı, “Tamamen seçmenin oyunu alabilmek için bir gecede ortaya atılan 25 bin konut projesi, 6 ayda çöktü. Dar gelirli hemşehrilerimin hakkını savunacağımı, açıklanan projelerin takipçisi olacağımı söylemiştim. 25 bin konu projesini yapamayacaklarını bildiğim için üzerinde çok durdum. Ve sonunda haklı çıktım. Çünkü TOKİ’nin Denizli için yaptığı böyle bir proje çalışması yok. Konutlara yazılan vatandaşlar istedikleri zaman Toki’nin web sayfasından bu bilgilere ulaşabilirler.
Arsalar hazır, devirler yapılıyor, 15 gün sonra başlıyoruz denildi. Tarım Müdürlüğü’ne Üzerlik, Kumkısık, Çeltikçi ve Salihağa’da yapılacak konut alanlarını sordum.  Başbakanlık, bu konuda Bakanlığa cevap dahi vermemiştir.” dedi.
Salihağa’da yapılacağı duyurulan konutların bir kısmı için yer tahsisi bile istenmediğini kaydeden Melike Basmacı, “Vatandaşın gözünün içine baka baka, insanları oy için kandırdılar. 25 bin konut projesine söz verenler şimdi ortada yok. Ucuz konut sahibi olmayı düşünen dar gelirli vatandaşlarımız kiminle muhatap olacağını dahi bilmiyorlar. Bol keseden bugünleri düşünmeden 130 bin kayıt yaptıklarını açıkladılar, şimdi de onları yüzüstü bıraktılar. 2015 Ekim ayında istediğim yazıma, 2016 Ocak ayı sonunda cevap verdiler. Bana gönderilen yazıyı Denizlili vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum. Yazı şöyle:

“2- İlimizde 2015 yılı içinde yukarıdaki tabloda gösterilen 33 hektarlık mera haricinde herhangi bir tahsis amacı değişikliği yapılmamıştır.
3* 19.10.2015 tarihi itibariyle ilimizde 22.059 hektar mera bulunmaktadır. 2015 Yılı içerisinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar Şehircilik Daire Başkanlığınca
Merkezefendi İlçesi Çeltikçi Mahallesine ait 254 parsel, Üzerlik Mahallesine ait 565 ve 592 parsel, Kumkısık Mahallesine ait 218 ada 1 ve 3 parsel numaralı mera vasıflı taşınmazların imar planı yapılması amacıyla 4342 Sayılı Mera Kanununun 14. maddesinin (d) bendi çerçevesinde tahsisamacı değişikliği talep edilmiştir. Salihağa Mahallesinde 2015 yılında herhangi bir tahsis amacı değişikliği talebi olmamıştır.
İl Mera Komisyonumuzun 05.08.2015 tarih ve 581/1 sayılı kararı ile Merkezefendi İlçesi Çeltikçi Mahallesine ait 254 parsel. Üzer.Gk Mahallesine ait 565 ve 592 parsel, Kumkısık Mahallesine ait 218 ada. I ve 3 parsel numaralı mera vasıflı taşınmazların Denizli' Büyükşehir Belediye Başkanlığınca imar planı yapılması amacıyla tahsis amacı değişikliği uygun görülmüş, 2012/15 Sayılı Başbakanlık Genelgesine göre Başbakanlıktan izin alınması amacıyla Bakanlığımıza gönderilmiş olup henüz cevap alınmamıştır.”
26.01.2016
          T.C.
DENİZLİ VALİLİĞİ
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü