Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörlüğü, Denizli’de leblebi üreticileriyle bir araya geldi. 
Pamukkale Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren,leblebi üretimi üzerine proje sunan 13 yatırımcı ve danışmanları katıldı. Açılışı konuşmasını yapan TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, son düzenleme ile Denizli ili için ‘Yerel Ürünler’ listesinin yayınlandığını ve bu bağlamda kuruyemiş sektörünü destekleyeceklerini söyledi.
Türkiye’de leblebi üretiminin ciddi bir kısmının Denizli ilinden karşılandığını vurgulayan Dağdeviren, "TKDK geri dönüşümsüz destekleri ile işletme binalarınızı yenileyebilir, yeniden inşa edebilirsiniz, makine-ekipmanlarınızı yenileyebilir, kapasitenizi arttırmak için yenilerini alabilirsiniz" dedi. 12'nci çağrı dönemini kuruyemiş sektörü için değerlendiren Dağdeviren, "13 proje başvurusu kabul ettik ve bu projeler ile toplamda ilimize 8 milyon 311 bin TL’lik yatırım yapılacaktır. Projelerin değerlendirilip uygun bulunması halinde bu meblağın 4 milyon 148 bin TL’lik kısmı TKDK tarafında geri dönüşümsüz olarak desteklenecektir" dedi.
Yatırımlardan 11 tanesinin Serinhisar’a 2'sinin de Tavas’a yapılacağının ifade eden Dağdeviren, "Bu ve benzeri yatırımlar ile Kurum olarak biz Denizli’de üretimin artması sonrasında ihracatın ve istihdamın artması için yapacağınız yatırımları desteklemeye hazırız" şeklinde konuştu. Projesini TKDK’ya teslim eden 13 yatırımcı ile bu süreçten sonrasında yapılması gerekenlerin detaylı bir şekilde masaya yatırıldığı toplantıda Dağdeviren, projelerin kabul görüp sözleşme imzalanması için çaba göstereceklerini de sözlerine ekledi.