ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yağmur nedeni ile meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Takla atan TIR'da sıkışan sürücü itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışması sonucu çıkarıldı.
Kaza, bugün saat 12.00 sularında Ereğli-Zonguldak karayolunun Delihakkı rampaları mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Zonguldak’tan Ereğli İstikametine giden 67 TD 738 Dorse 67 LP 198 çekici plakalı boş olan TIR sürücüsü Âdem Bozkurt (48), Deli hakkı rampalarından indiği sırada yerin ıslak olması sebebi ile kaymaya başladı. Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan TR bariyerleri parçalayarak Dorsesi ile birlikte yaklaşık 6 metrelik yükseklikten uçuruma düştü. Ters dönen TIR ağaçlara takılarak dururken, sürücü Bozkurt ise kupa da sıkıştı.
Kaza sonrasında diğer sürücüler TIR sürücüsüne yardıma koştu. Sürücünün sıkıştığını gören vatandaşlar zaman kaybetmeden kazayı Polis ve Sağlık ekiplerine haber verdi. Ereğli Belediyesi İtfaiye Ekipleri de kısa sürede olay yerine ulaştı. Kupa da sıkışan sürücü Adem Bozkurt, İtfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışması sonucu kupadan çıkarıldı. Sedye ile çalılık alandan vatandaşların yardımı ile ambulansa alınan Adem Bozkurt’a ilk müdahale ambulans içinde yapıldı. Yapılan müdahalenin ardından Bozkurt Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sürücünün şok geçiren bazı yakınları çevredeki vatandaşlarca sakinleştirildi. Olay yerinde jandarma ve polis güvenlik önlemi aldı.
Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılan sürücü Adem Bozkurt’un hayati tehlikesinin olmadığı, vücudunun bazı yerlerinde ezikler olduğu ve hastanede müşahede altında tutulacağı öğrenildi. Polis ve Jandarma ekipleri kaza ile ilgili tahkikatı sürdürüyor.
CİHAN